Diyarbakırlı kadınlar, depremzede kadınlarla buluşuyor: Yalnız değilsiniz!

Diyarbakırlı kadınlar, depremzede kadınlarla buluşuyor: Yalnız değilsiniz!
DOGÜNKAD ve DTSO Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, deprem bölgesindeki depremzede kadınlarla dayanışarak geçirecek.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - DOGÜNKAD ve DTSO Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, deprem bölgesindeki depremzede kadınlarla dayanışarak geçirecek. DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz, “Depremzede kadınlar yalnız değil, istedikleri her an onlarla dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

kadin-kit-2.jpg

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, yürütülen çalışmalar kapsamında deprem bölgelerinde depremzede kadınlarla dayanışma içinde ve kadınların özgün ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan hijyen paketlerin dağıtımını yaparak geçirecek.

yilmaz-tigris.jpg

DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz

“Depremin cinsiyeti olmaz”

DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz, depremin yaşandığı ilk günden bu yana depremzede kadın ve çocukların yanında olduklarını belirterek, “Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bir üyesi olarak bütün çalışmaların içerisinde yer aldım. Aslında ilk günden bu yana söylediğim cümle; depremin cinsiyeti olmaz, fakat depremden en çok kadın ve çocuklar etkilendi. Depremden sonraki süreçte depremzede kadınların biyolojik yapılarından kaynaklı daha fazla sorun yaşadıklarını gördük. ‘Biz ne yapabiliriz’ diye koordinasyondaki kadın gruplarıyla bir araya gelerek hijyen konusuna yöneldik. Özelikle iç çamaşırı konusunda ciddi talep vardı. Deprem bölgesinde yaşanan su probleminden dolayı depremzede kadınlara kullan-at formunda iç çamaşırı ulaştırmaya çalıştık. Daha önce yaptığımız çağrıda da şunu söylemiştik: Kadınlar özgün ihtiyaçlarına ulaşırken çekiniyorlardı. Özellikle bizim bölgelerde bunu isterken bunun ayıp olduğunu düşünüyorlardı. kurduğumuz ağ ve gönüllülük aracılığıyla çok sayıda hijyen malzemesi topladık. Dağıtım yaptık ve bundan sonra da bunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

kadin-kit-4.jpg

“Herkesi dayanışmaya bekliyoruz”

Kadınlar Günü’nü depremzede kadınlar ile dayanışarak geçireceklerini söyleyen Yılmaz, “8 Mart’ı isterdik ki coşkulu bir şekilde ve kadınların haklarını adil alındığı bir zaman diliminde dayanışma ile kutlayalım. Ama maalesef bu seneki acı durumdan dolayı kadınlarla dayanışmayı, destek olmayı, imkanlarımız yettiğince hem maddi hem manevi olarak destek olacağız. Tabii ki bu süreç bir hafta ile geçirilecek bir süreç değil. Depremin enkazı her gün daha farklı bir boyutta ortaya çıkıyor. Dolayısıyla depremzede kadın ve çocuklarla dayanışmayı sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Bizlere katkı sunmak isteyen herkesi dayanışmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

kadin-kit-tigris.jpg

Hazırladıkları hijyen kitlerini yardımın ulaşmadığı bölgelere göndereceklerini dile getiren Yılmaz, “Kitlerimizi Diyarbakır’a ve Hatay’ın merkezinden ziyade ulaşılmayan veya yardımın daha az gittiği köylerine ulaştırmayı planlıyoruz. Daha önce TIR’larla yardım gitti fakat köylere büyük araçlar giremediği için ulaşım anlamında ciddi sıkıntılar yaşandı. Biz daha küçük bölgelere gitmeyi planlıyoruz” dedi.

Depremzede kadınların yalnız olmadıklarını ve istedikleri her an onlarla dayanışma içerisinde olacaklarını söyleyen Yılmaz, desteklerin de devam edeceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum