Diyarbakırlı karateci Sena Kızılaslan'dan büyük başarı

Diyarbakırlı karateci Sena Kızılaslan'dan büyük başarı
Bursa'da 11-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılan 4. Gemlik Uluslararası Karate Turnuvası’nda Diyarbakır Yurdum Spor Kulübünün Milli Karate sporcusu Sena Kızılaslan 61 Kilo Büyükler Kategorisinde Gümüş madalya kazandı.

TİGRİS HABER - Bursa'da 11-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılan 4. Gemlik Uluslararası Karate Turnuvasında Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü adına mücadele eden Milli Karatecisi Sena Kızılaslan Türkiye'nin yanı sıra 14 ülkeden 138 kulüp ve 1950 sporcunun katılım sağladığı turnuvada 61 kilo ve U-21 Yaşaltı ve Büyükler Kategorisi’ndeki tüm rakiplerini yenerek finale yükseldi. Bu büyük başarısına rağmen finaldeki rakibine 7-6 yenilerek ikincilikle yetinen Kızılaslan, Diyarbakır’a Gümüş madalya kazandırdı.

14 ülkeden 138 kulüp ve 1950 sporcu turnuvaya katıldı

4. Gemlik Uluslararası Karate Turnuvası’na Türkiye'den ve yurtdışından birçok sporcu katıldı. Turnuvaya Türkiye, Almanya, Cezayir, Gürcistan, İran, Mısır, Pakistan, Yunanistan, Tanzanya, Fas, Irak, Katar, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toplamda 14 ülkeden 138 kulüp ve 1950 sporcu katıldı.

Türkiye Karate Milli takım Antrenörü ve Bölge Antrenörü Mehmet Yazar, 4 .Gemlik Uluslararası Karate Turnuvası’nda ikinci olarak Gümüş madalyayı Diyarbakır’a kazandıran Milli Sporcu Sena Kızılaslan’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kızılaslan’ının büyük bir başarı elde ettiğini ifade eden Yazar, “Sena her zamanki gibi bu defa da bizi yanıltmadı. Her zamaki gibi kürsüde yerini almasını bildi. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Diyarbakır Yurdumspor Kulübü Başkanı Aydın Çetin’e ve Kulüp Başkan vekili Baki Karabulut'a Teşekkür ederim” dedi.

Diyarbakır Yurdumspor Kulübü Başkanı Aydın Çetin ise yaptığı açıklamada Diyarbakır karatesinin ve kulüplerinin başarılı sporcusu Sena Kızılaslan’ın her zamanki gibi kendilerini gururlandırmaya devam ettiğini belirtti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.