Diyarbakırlı kız futbolcular Türkiye finallerinde

Diyarbakırlı kız futbolcular Türkiye finallerinde
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Ortaokulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı, il şampiyonluğundan sonra bölgede de şampiyon olarak Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazandı.

Tigris Haber- Diyarbakır adına elde edilen bu başarı yüzleri güldürdü.

Futbol sevgisi kadınlar arasında yayılıyor

Diyarbakır’da Amedspor kadın futbol takımının 1.Lig’e kadar uzanan başarılarından sonra kadın futbolundaki yükseliş dikkat çekiyor. Okullarda kurulan futbol takımları da önemli başarılara imza atarken, daha önce kadınlar tarafından tercih edilmeyen futbol son dönemlerde önemli bir tutku haline geldi.

Başarı elde eden takımlardan biri de Türkiye Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Ortaokulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı oldu.

Türkiye finallerine gidiyor

Diyarbakır şampiyonu olarak bölge şampiyonasına giden Fevzi Çakmak Ortaokulu, bu etabı şampiyon tamamlayarak Türkiye şampiyonası finallerinde mücadele etme hakkı kazandı.

Okul müdürü Devrim Çelik’in destek verdiği okulun kız futbol takımı beden eğitimi öğretmenleri ve Günay Olsoy Önal ve İhsan Tunç yönetiminde önemli bir başarı kazandı. Bu başarı kentte yüzleri güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.