Diyarbakırlı KOAH hastası akciğer nakli olmazsa hayatını kaybedecek

Diyarbakırlı KOAH hastası akciğer nakli olmazsa hayatını kaybedecek
Diyarbakır’da 12 yıldır KOAH hastası olan Abdurrahman Altıntaş, son 3 yıldır evden çıkamıyor. Akciğerlerine 20’den fazla tel takılan Altıntaş, tedavisi için 600 bin lira bulamazsa hayatını kaybedecek.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası 56 yaşındaki Abdurrahman Altıntaş, 12 yıldır KOAH hastası. 3 yıl önce Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat olup akciğerlerine 20'den fazla tel takılan Altıntaş, daha sonra devlet hastanelerinde nakil için başvuruda bulundu. Akciğerinin yüzde 85'ini kaybeden ve coil tedavisi gören Altıntaş, evde oksijen tüpleriyle hayatını sürdürmeye çalışıyor. Nakil için başvurduğu devlet hastanesinde sıraya alınan Altıntaş, durumunun kritik olduğunu belirterek tedavisinin yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Abdurrahman Altıntaş, 12 yıldır KOAH hastası olduğunu ve son 3 yıldır evde oksijen tüplerine mahkum yaşadığını söyledi. Altıntaş, "KOAH hastasıyım, ciğerimin yüzde 85’i bitmiş, daha önce tedavi gördüm, sağ ve sola olmak üzere 20’den fazla tel taktılar. Allah biliyor belki onların sayesinde duruyorum hala. 6 çocuğum var, 2’sini evlendirdim, diğerleri bekar. Çocuklarım okul okuyamadı, sadece biri açıktan okuyor. Engelli raporum var, akciğer nakline ihtiyacım var. Maddi durum olmadığı için mümkün olmuyor. 600 bin liradan bahsettiler, Diyarbakır’da yapabiliriz dediler, olmazsa buradaki doktor ile İzmir’deki doktor birleşip İzmir’de yapıyorlar. Hastalığım normalde 12 yıldır, 8 yıl tedavi gördüm, 3 yıldır evden hiç dışarı çıkamıyorum. Sürekli evin içerisindeyim, cpap makinesi, buhar makinesi, iki tane oksijen tüpü ve bir tane de elektrikli oksijen makinesi var. Bunlarda hepsi para, boş gelmiyor bu tüpler, her defasında taksi ile gidip geliyor. İki tüp 30 lira, 20 lira taksi parası toplamda günde 50 lira tutuyor. Her ay bin 500 lira nereden gelirse gelsin gelmesi lazım, sürekli hazır olması lazım. Maddi durumumuz yok, maddi anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlarımız yardımcı olursa Allah’ın izniyle kendimizi kurtaracağız” dedi.

"600 bin liraya ihtiyaç var"

Güllü Altıntaş ise, eşinin nakil olması için yetkililere seslenerek, 600 bin liraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Altıntaş, “12 yıldır eşim hasta, 8 yıl tedavi gördü, 3 yıldır hiç evden çıkmıyor. Tüplerle yaşıyor, her gün tüpleri sanayide dolduruyoruz. 3 tane oğlum bekar çalışmıyor, maddi durumumuz da yok. Tedavi olurken doktor akciğer nakli için 600 bin lira gerektiğini söyledi. Bizimde maddi durumumuz olmadığı için yapamadık. Yetkililer, hayırseverler, sesimizi duyan kim olursa maddi durumumuz hakkında yardımcı olurlarsa Allah razı olsun. Oğlum Cumhurbaşkanlığına ve Sağlık Bakanlığına durumu gönderdi çekip gösterdi, hiç kimse bize dönüş yapmadı. Onlardan yardım bekliyoruz, burada kime başvurduysak dönüş alamadık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.