Diyarbakırlı kuyumculardan DEDAŞ'a uyarı

Diyarbakırlı kuyumculardan DEDAŞ'a uyarı
Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, kentte son zamanlarda artan elektrik kesintilerine dikkat çekerek, "Zararlara sebebiyet veren DEDAŞ'a tazminat davası açacağız" uyarısında bulundu.

Son dönemlerde özelde Diyarbakır genelde ise bölge illerinde artan elektrik kesintilerine tepkiler artıyor. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ızdırap çektiklerini ifade ederek, "Bundan sonra Diyarbakır'da böyle bir durum yaşanırsa kabul etmeyeceğiz. Kuyumcu esnaflarımızın yüzde 50'si asansör vitrin kullanıyor. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bu asansör vitrinler açılmıyor. Asansörlü vitrinler elektrik kesintisi olduğu zamanlarda jeneratör veya güç kaynağı gibi alternatif çözümlerle de işlevli kılınamıyor. Asansör vitrinlerinin ağırlı 5 ton civarında olduğu biliniyor. Bu nedenle elektriğin dışında başka çözümü yoktur" dedi. 

Elektrik kesintilerinden kaynaklı kuyumcuların yaşadığı zararın haddi-hesabının olmadığına dikkat çeken Akkul, "Önümüzdeki süreçte Diyarbakır'da elektrik kesintileri yaşanırsa, Kuyumcular Odası olarak bunu kabul etmeyeceğiz. Zararlara sebebiyet veren DEDAŞ kurumuna tazminat davası açacağız. DEDAŞ 'ı uyarıyoruz şimdiden tedbirini almalıdır" uyarısında bulundu.

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.