Diyarbakırlı minik karateciler, Adana'dan madalya ile döndü

Diyarbakırlı minik karateciler, Adana'dan madalya ile döndü
Diyarbakırlı minik karateciler, 18-19 Mayıs tarihleri arasında Adana'da yapılan 19 Mayıs İller arası Minik ve Yıldızlar Karate Turnuvasında madalyayla kente döndü.

Şehmus KIZILASLAN - Özel

TİGRİS HABER - Adana Karate İl Temsilciliği tarafından 18-19 Mayıs tarihleri arasında organize edilen 19 Mayıs İller arası Minik ve Yıldızlar Karate Turnuvası dün sona erdi. Turnuvada 7 ilden 35 kulüp ve 500'e yakın minik sporcunun katıldığı yarışmalar, büyük mücadeleye sahne oldu. Diyarbakır'dan katılan ve 2011-2012 doğumlu yaş kategorilerinde mücadele eden, 40 kilodaki Berensu Önder ve 45 kilodaki Tuğba Dalmızrak üçüncü olarak, bronz madalya kazanan isimler oldular.

diyarbakirli-karateciler-madalyayla-donduler-2.jpg

Yazar: Hedef milli takıma sporcu yetiştirmek

Karate turnuvasına Diyarbakır'ı 4 sporcuyla temsil ettiklerini belirten Diyarbakır Karate İl Temsilcisi ve Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar, "Bizim asıl amacımız bu tür önemli maçlara altyapı sporcuların katılması çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bu turnuvalar minik sporcuları hem maç tecrübeleri acısından, hem de ailelerinden uzak yerlerde tek başlarına kalarak kendilerine olan öz güvenlerini kazanmalarına çok büyük yardımcı olacaktır. Tabiî ki şampiyonaya katılmak çok önemli. Bir de üstelik kazanılan madalyalarla dönmek de ayrı güzel. Çok önemli ve çok gurur verici bir durum. Bilindiği gibi sadece başarı tek taraflı değil. Bunların en büyük ayağı ise aile destekleridir. Olmayınca sizler ne yaparsanız yapın emekler boşa çıkıyor. Şampiyonadan derece alan veya alamayan sporcularımı, emeklerinden ve mücadelelerinden türü tebrik ederim. Onların sporculuk hayatında her zaman yanlarında olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ailelerine de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.