Diyarbakırlı müteahhitler dernekleşti

Diyarbakırlı müteahhitler dernekleşti
Diyarbakır'da taahhüt ve yap sat sektöründe faaliyet gösteren firmalar DİMDER (Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği) çatısı altında birleşti. Oluşturulan geçici yönetimin başkanlığına ise Aziz Elaldı getirildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın lokomotif sektörünün inşaat olduğunu söyleyen Aziz Elaldı, sektörün kentte yaklaşık 100 bin insana istihdam sağladığını söyledi. Diyarbakır'da müteahhitlerin tek çatı altında bileşmesinin böylesi sıkıntılı bir dönemde şart olduğunu söyleyen Aziz Elaldı, şunları söyledi;

"Amacımız sektör olarak Diyarbakır’da ki örgütlenme eksiğini kapatmaktı. Bu nedenle DİMDER'i kurduk. 21 kişilik geçici yönetim kurulu oluşturduk. Hedefimiz 500 üye. Tek çatı altında tek bir ağız olarak sektörümüzün sorunları için mücadele edeceğiz. Ayrıca İMKON'a  (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) üyeliğimiz gerçekleştirdik" dedi.

Çok ciddi iflaslar olabilir

Sektörün ülke genelinde ve Diyarbakır’da yaşadıkları sorunların çok ciddi boyutlara ulaştığını da sözlerine ekleyen Aziz Elaldı "Hükümetin yaptığı iyileştirmeler yani fiyat farkı ve devir hakkı verilmesi, sektörümüzü yeterince rahatlatmadı. Fiyat farkının 2021 yılının başından alınıp, iş bitimine kadar devam etmesi gerekmektedir. Ayrıca tasfiye hakkının verilmesi de gerekmektedir. Eğer bu destekler verilmezse, cok ciddi iflaslar ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Fiyat artışları kontrolsüz

Sektörün halen daha kontrolsüz bir şekilde zamlara mahkûm bırakıldığını belirten Elaldı, " Son olarak ocak ayı içerisinde çimento, seramik ve cam gibi temel kalemlerimizden olan ürünlere yüzde 50 civarında zamlar geldi. Kaldı ki bu ürünlerde dışa bağımlılığımız yok denecek kadar az. Kontrolsüz fiyat artışları nedeni ile maliyet hesaplarımız tutmuyor. Eğer fiyat istikrarı yakalanmazsa sıkıntı daha da büyüyecek. Hükümet bir an evvel çözüm konusunda harekete geçmelidir." şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.