Diyarbakırlı öğrencilerin Projesi, Dünya çapında ses getirdi

Diyarbakırlı öğrencilerin Projesi, Dünya çapında ses getirdi
Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından su verimliliğine ilişkin hazırlanan "Su Gönüllüsü Gençler Sahada Projesi" 12 kent ve 3 ülkeye yayıldı.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'de İklim değişikliği etkileri nedeniyle risk altında olan su kaynaklarının sürdürülebilirliği için Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda "Su Verimliliği Seferberliği” başlatıldığı hatırlatılarak, "Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun talimatı Vali Yardımcısı Murat Yıldız'ın koordinasyonunda "Kurumlar Arası Su Verimliliği Yarışması" düzenlendi.

img-20240309-wa0031.jpg

Yarışmaya 200 okul katıldı

Yarışmaya Diyarbakır'daki 200 okul başvurdu.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ferda Salık danışmanlığında ‘su gönüllüsü gençler sahada’ projesi ile su verimliliği seferberliğine destek oluyor önce kendi okullarında sonra farklı ortaokul ve liselere giden su gönüllüsü gençler sahada öğrencileri akran eğitimi ile iklim değişikliği sıfır atık suyun verimli kullanımı ile ilgili sunumlar yapıyor" denildi.

"Gelecek için bir damlada sen ol"

Açıklamada, "Gelecek için bir damlada sen ol" sloganıyla kısa sürede büyüyen çalışma diğer okulların da dahil olmasıyla birlikte 12 farklı şehirde Yunanistan, Litvanya ve almatı eğitim Ateşeliğinin desteğiyle Kazakistan ve Türkistan'da öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarıyla yaygınlaştığı belirtildi.

Bölgesel ve ulusal Farkındalık çalışması

Açıklamada, şöyle denildi:

"Su Gönüllüsü Gençler Sahada ekipleri su verimliliği için bölgesel ve ulusal farkındalık için çalışmalara devam ediyor. Danışman öğretmen Ferda Salık daha önce öğrencilerin anneleri ile yapmış olduğu çevre dostu anneler projesiyle 3. Sıfır Atık zirvesinde ve Su verimliliği seferberliği lansmaninda Emine Erdoğan'dan ödül almıştı.

Proje devam ediyor

Diyarbakır il Milli Eğitim Müdürlüğü tüm kademeleri ile su verimliliği seferberliğini desteğini açıklayarak okullarda öğrenci liderliğinde su gönüllüsü gençler sahada projesi devam ediyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum