VİDEO - Diyarbakırlı otobüs şoförlerinin zam talebine ret

VİDEO - Diyarbakırlı otobüs şoförlerinin zam talebine ret
Şehirlerarası otobüs şoförlerinin işverenden talep ettiği özlük hakları reddedildi. Şoförler,“2 bin 400 TL zam talebinde bulunduk. Maalesef karşılıksız kaldı“ dedi.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - Artan maliyetler ve zamların ardından birçok meslek grubu özlük hakları ve ücret talebinde bulundu. Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs terminalinde çalışan şoförler ise çalıştıkları kurumlardan 2 bin 400 TL zam talebinde bulundu. Taleplerinin reddedilmesi üzerine şoförler biraya gelerek, basın açıklaması yaptı.

'Maalesef karşılıksız kaldı'

Diyarbakır şehirlerarası otobüs şoförleri temsilcisi İdris Hocaoğlu, taleplerinin ret edildiğini ifade ederek, “Türkiye’de var olan ekonomik krizden dolayı çektiğimiz sıkıntıları esnaf büyüklerimize dile getirdik. Taleplerimiz karşılıksız kaldı. Sebebi ise kendilerinin sektörde yaşadığı sıkıntılar olduğunu dile getirdiler. Maliyelerin artışından dolayı taleplerimizi karşılayamayacaklarını söylediler. Yapabileceğimiz bir şey yok. Çalışabilen arkadaşlar çalışırlar. Çalışmayan arkadaşlar farklı sektörde devam edecekler. 2 bin 400 lira zam talebinde bulunduk. Maalesef karşılıksız kaldı. Bu durumun böyle devam edeceğini söylediler" dedi.

'Farklı sektörlere yönelmek istiyoruz'

Açıklamanın devamında Hocaoğlu farklı sektörlere yönelebileceklerini belirterek şöyle konuştu;

"O parayla geçinemiyoruz. Burada gördüğünüz ıslak imza atan yaklaşık 150 arkadaşımız var. Otobüs seferlerinde herhangi bir aksaklık olabileceğini zannetmiyorum ama olabilirde, bu onların sorunu. Hükümete sesleniyorum. Bu mazot fiyatlarını düşürün. Sektörümüz için bir muafiyet getirilsin istiyoruz. Devlet büyüklerimiz bir çözüm bulsunlar. ÖTV indirimi yapılabilir. Mazot, lastik araç fiyatları çok pahalı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.