Diyarbakırlı Satranç Sporcuları Milli Takım Havuzu’nda

Diyarbakırlı Satranç Sporcuları Milli Takım Havuzu’nda
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonaları tamamlandı.

TİGRİS HABER - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonaları tamamlandı. Şampiyonada Diyarbakır’ı temsilen katılan Ada Biçen ve Heja Azra Yıldız üstün bir performans göstererek Milli Takım Havuzuna girmeyi başardı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da Belek Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvada 24 kategoride 7-18 yaş aralığında 2 bin 304 sporcu mücadele etti. Şampiyonada derece elde eden 220 sporcu, milli takım havuzuna girdi. TSF Başkanı Gülkız Tulay, turnuva sonunda düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, satranç sporunu Türkiye'nin her köşesine yaymaya devam ettiklerini belirtti. Tulay, şampiyonaya Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcuların katıldığını ifade etti. Tulay, satranç sporuna her zaman destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile ana sponsorları Türkiye İş Bankası ve diğer sponsorlara teşekkür etti.

Antalya’da başardılar

Şampiyonaya Diyarbakır’ı temsilen katılan Ada Biçen ve Heja Azra Yıldız kendi kategorilerinde 4. olarak Milli Takım havuzuna girmeyi başardı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Satranç İl Temsilcisi Uğur Narin, “21-28 Ocak 2023 tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan ve iki binin üzerinde sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonasına, ilimizi temsilen katılan Ada Biçen ve Heja Azra Yıldız kendi kategorilerinde 4. olup Milli Takım havuzuna girmeyi başardılar kendilerini ve Ailelerini tebrik ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.