VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan çevre duyarlılığı

VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan çevre duyarlılığı
Marmara Denizinde yaşanan “müsilaj sorunu” ile başlayan çevre duyarlılığına Diyarbakırlı vatandaşlar da katıldı. Diyarbakırlılar “Çevremizi koruyalım” mesajı verdi.

Tigris Haber

Türkiye’de son günlerde Marmara Denizinde yaşanan müsilaj sorunu “çevreyi koruyamadık” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye ve Diyarbakır’da da çevre sorunu yaşanıyor.

Tigris Haber olarak Diyarbakırlı vatandaşların çevre sorununa nasıl baktıklarına ve Diyarbakır’da ne tür çevre sorunları var? Sorularını yönelttik.

Kimi vatandaşlar kentte herhangi bir çevre sorunu yaşanmadığını savunurken kimi vatandaşlarda kenttin bazı noktalarında temizlik sorunu yaşandığına ve yetkililerin çevre sorununu dikkat etmediğini söyledi. Vatandaşların ortak görüşü ise çevreyi korumak.

Diyarbakır’da çevre sorunun var olduğunu söyleyen Murat Dilek adlı vatandaş, “Diyarbakır’da Çevre Bilinci nerde? İnsanlar Her tarafı kirletmiş. Diyarbakır’da çevre sorunu var ama çok değil. Yetkililer daha iyi çalışsa daha iyi olur. Halkta daha duyarlı olmalı” dedi.

rop1.png

“Gençlerde çevre bilinci yok”

Başka bir vatandaş ise Gençlerin çevre sorununa dikkat etmediğinin ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben kaç defa şahit oldum parkta gençler yiyip içiyor çöplerini ortada bırakıp gidiyorlar. Bizim zamanımızda eskiden çöpleri yere atan birini gördüğümüzde biz gidip topluyorduk. Şimdiki nesilde çok çevre duyarlılığı yok. Belediye de çevreye önem göstermiyor. Diyarbakır’ı kayyum yönetiyor kayyumun yönetimin de ancak bu kadar olur.”

“Bağların temizlik sorunu var”

Bağlar’ın çevre konusunda temiz olmadığını söyleyen Necip Gülmez ise, “Diyarbakır’da çevre sorunu var. Hiç kimse bakmıyor. Örneğin Bağlardaki parkta herkes çöplerini yere atıyor Vilayet parkı daha temiz semtten semte değişiyor. Çevre duyarlılığı az” diye konuştu.

rop2.png

“Kent şimdi daha temiz”

Semra Aygülen adlı vatandaş da, “Kentin genel durumu eskiye nazaran daha temiz kentin eğitim seviyesine göre değişiyor. Yaşadığım ortam zaten çevre den belli oluyor. Sağa sola çöp atmaya çok dikkat ederiz” ifadelerini kullandı.

rop3.png

Mehmet Emin Uçar, “İnsanlarımız duyarlı çevreyi temiz tutuyorlar. Belediyede iyi çalışıyor bir sıkıntı görülmüyor. Diyarbakır’da çevre sorunu yok. Bizim mahallede pazar kuruluyor hemen temizleniyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.