Diyarbakırlı veliler: 'Bağımsız BİLSEM neden yok?'

Diyarbakırlı veliler: 'Bağımsız BİLSEM neden yok?'
Sınav ve mülakatla üstün yetenekli çocukların alındığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in Kayapınar ilçesinde bağımsız bir binasının olmaması şikâyet konusu oldu.

TİGRİS HABER - Sınav ve mülakatla üstün yetenekli çocukların alındığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in Kayapınar ilçesinde bağımsız bir binasının olmaması şikâyet konusu oldu. Veliler, üstün yetenekli çocuklar için fiziki koşulların uygun hale getirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Gazetemize bu konuda şikâyetlerini dile getiren veliler, Sınav ve mülakatla üstün yetenekli çocukların girdiği Diyarbakır Kayapınar Bilim ve Sanat Merkezinin bağımsız bir binasının olmadığını belirterek şunları söyledi;

“Teknolojiyi, sanatı, bilimi üretecek nitelikli bağımsız BiLSEM binaları olmadığı için Âşık Veysel Özel Eğitim Uygulama Okulunun 3. katında eğitim öğretim ve teneffüs yapılmaktadır. Bu bağlamda bilimsel ve yenilikçi eğitim anlayışı ile sanat, müzik yapılacak hiçbir fiziki koşul mevcut değildir. Yani Fiziki koşullar bilim ve sanat icra edebilecek koşullara sahip değil. Sınıf içinde sınıf açmak zorunda kalınmıştır. Uygun ve bağımsız bina talebimiz var. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.