Diyarbakır’lı veliler dikkat, bu okulun önünde tacizci var!

Diyarbakır’lı veliler dikkat, bu okulun önünde tacizci var!
Diyarbakır'da Şehit Başkomiser Fatih Özdil İlköğretim Okulu'nun çevresinde dolaşan ve kimliği tespit edilemeyen, bir şahsın çocuklara sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.


Diyarbakır - Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde bulunan Şehit Başkomiser Fatih Özdil İlköğretim Okulu'nda erkek çocuklara yönelik sistematik cinsel istismar yapıldığı ortaya çıktı. Mağdurlar ve öğretmenlerin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıkan olay, iddialara göre şöyle gelişti: Okulun yakınlarında dolaşan 20-25 yaşlarında esmer tenli, uzun boylu, zayıf yapılı 25 yaşlarındaki  şahıs, özellikle sabah saatlerinde okula gelen erkek çocukları tehditle alıkoydu. Çocuklar bu şahıs tarafından bilinmeyen bir yere götürülerek, cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuklardan birinin 3 Aralık'ta okula geç kalması üzerine sınıf öğretmeni Nalan Almakkaya, "Niye geç kaldığını" sordu. Bunun üzerine söz konusu çocuk ve 2 arkadaşı yaşadıklarını öğretmenlerine anlattı. 

Mağdur çocuklar öğretmenleri ile birlikte Çocuk Şube'ye giderek, şikayetçi oldu. İfade veren çocuklar, saldırgan şahsın sürekli okul çevresinde dolaştığını, okula geldikleri esnada kendilerini zorla bir şantiyeye götürdüğünü, burada kendilerine pantolonlarını çıkarmasını söylediğini, ancak çıkarmadıklarını, inşaat şantiyesine zorla çekerek götürmeye çalıştığı sırada elinden kurtulduklarını ve okula gelerek, durumu öğretmenine anlattıklarını söylediler.

Çocuklar ve ailelerinin verdikleri ifadenin ardından Cumhuriyet Savcılığı, " Şüpheli şahsın yakalanması için çalışma yürütülmesini ve olay yeri kamera görüntülerinin istenmesini talep etti. Mağdurlar ve ailelerin şikâyetçi olmasına karşılık, savcılığın Şüpheli şahsın henüz yakalanamaması nedeniyle soruşturma başlatmadığı öğrenildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.