VİDEO- Diyarbakırlılardan zam tepkisi: Sürünüyoruz

VİDEO- Diyarbakırlılardan zam tepkisi: Sürünüyoruz
1 Temmuz tarihinde elektriğe yüzde 15, doğalgaza da yüzde 12 zam yapıldı. Zamlara tepki gösteren Diyarbakırlı yurttaşlar, ekonomik krizin olduğu bu dönemde indirim yapılması gerekirken her şeye zam yapılmasını doğru bulmadıklarını söylediler.

TİGRİS HABER- Hükümet yetkilileri her ne kadar Televizyonlar da,“ekonomimiz iyiye gidiyor “ açıklamasında bulunsa da, yurttaşlar her gün ayrı bir zam haberiyle güne uyanıyor. En son elektriğe yüzde 15, doğalgaza da yüzde 12 zam yapıldı.

İşsizliğin yüksek olduğu, ekonomik krizin derinden hissedildiği Diyarbakır’da yurttaşlara Tigris haber olarak mikrofon uzattık ve zamlar hakkında neler düşündüklerini sorduk. Genel olarak Diyarbakırlı yurttaşlar her şeye zam yapıldığını, ülkenin ve kentin ekonomik gidişatında memnun olmadıklarını söylediler.

“Millet yokluk içinde”

Diyarbakırlı yurttaşlardan Ahmet Sancak, halkın ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirterek, “Millet genel olarak yokluk içinde. Yapılan bu zamlarla birlikte millet daha da zorlanacak. Aşırı ve gereksiz bir zam. Normalde hiç zam olmaması gerekir. Halk için indirim yapmaları gerekirken zam yapıyorlar. 1 yıldan fazladır pandemi var, insanlar doğru düzgün çalışamadı, evlerinden dışarı çıkamadı. Yapılan tüm zamları kınıyorum” dedi.

“Her şeye zam yapılıyor”

Sabri Çiftçi adlı yurttaş ise, elektrik ve doğalgaz zammına ilişkin şöyle konuştu, “İnsanlar ekonomik olarak zor durumda olmalarına rağmen zam yapılıyor. Her şeye zam geliyor. Artık biz alışmışız. Problem etmemeye çalışıyoruz. Biz insanlar artık kuzu olduk. Bundan 20 sene önce Avrupa’nın bir ülkesinde ekmeğe zam geldi, orda ki insanlar ayaklandı ve ekmek zammını geri çekmek zorunda kaldılar. Türkiye’de ise kim ne yaparsa yapsın yanına kar kalıyor.”

“Açlıktan ölmüyoruz ama sürünüyoruz”

Cengiz Gezen adlı yurttaş da şunları söyledi: “Her şey kötü olmuş. Bu memlekete yazıktır, insanlara yazıktır, her şeye zam gelmiş. Suya, Elektriğe, doğalgaza.. Bize 40 lira veriyor ama 300 lira geri alıyor. Televizyonlara çıkıp “Kim açlıktan ölmüş” diyorlar, evet kimse açılıktan ölmüyor ama sürünüyor.”

“İktidar değişmeli”

Yapılan zamların hükümetten kaynaklandığını ifade eden Azad Arel ise, “Eğer bu hükümete güveniyorsak yapılan bu zamlar az bile. Bu iktidar değişmediği sürece bu tür haksızlıklar olacak, bunlara bile şükredeceğiz. Kesinlikle hükümet değişmeli” diye konuştu. 

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 5 Haziran’da Afyon’da yaptığı bir konuşmada, Türkiye ekonomisinin temmuzda atağa kalkacağını söylemişti. Soylunun konuşmasının üzerinde 1 ay geçmeden elektrik ve doğalgaza zam yapılması üzerine Soylu’nun sözleri tekrardan gündeme gelerek sosyal medya eleştirildi.

Haber: YILMAZ YİĞİTLER/ÖZEL

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.