Diyarbakırlıların ‘mazbata’ yorumu: Halkın iradesine saygı duymuyorlar

Diyarbakırlıların ‘mazbata’ yorumu: Halkın iradesine saygı duymuyorlar
Diyarbakır’da yerel seçimler bitti ancak mazbata tartışması, itirazlar, yeniden oy sayımları bitmedi

Tigris Haber- Yerel seçimlerin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen HDP’li Belediye Başkanlarına mazbataları verilmedi.

ekran-goruntusu-(20).png

HDP’nin Büyükşehir, Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ve Sur Belediyesi Eş Başkanları İl Seçim Kuruluna başvurarak mazbatalarını istedi. Başvuruya rağmen HDP’li Başkanlara mazbataları verilmedi. Kentte ‘mazbata’ belirsizliği sürerken, bu durumu vatandaşlarla konuştuk. Vatandaşlar, seçilmiş belediye başkanlarını mazbatalarının bir an önce verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Tigris haber olarak seçilmiş belediye başkanların mazbatalarının verilmemesini sokaktaki vatandaşlara sorduk.

Türkiye’deki yargı sorununa işaret eden Kasım Keleş adlı vatandaş, “Bir ülkede insanların yargıya güveni yoksa o ülkede belediye başkanı da görevden alınır bende içeri atılırım sende içeri atılırsın suçun olup olmaması hiçbir şey değiştirmiyor. Halkın belediye başkanlarını seçip seçmemesi de bir şey değiştirmiyor” dedi.

kasim-keles.png

“İnsanların adalete yargıya karşı güveni sarsılmış”

“Adaletin olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Bir belediye başkanını görevden atmış birinin mazbatası verilmemiş bu bir şey değiştirmiyor.” Diyen Keleş sözlerini şöyle sürdürdü“. İnsanların adalete yargıya karşı güveni sarsılmış bunu düzelmek Cumhurbaşkanın elinde. Meclisi yok bakanı yok her şey cumhurbaşkanın elinde o ne isterse o olur. Cumhurbaşkanı isterse düzeltir istese de daha da kötüye götürür” İfadelerini kullandı.

Seçim halkın istediği şekilde olmuş

Mevcut durumdan rahatsızlığını dile getiren ancak ismini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, “Mazbataların verilmesi gerekir hak ve hukuktan ne kadar bahsetsek de Türkiye’de hak ve hukukun olduğunu düşünmüyorum. Seçim halkın isteği doğrultusunda olmuş halk ne istiyorsa o olacak anayasal düzenlemeler getirilebilir. Mazbataların verilmemesi yanlış ve hukuksuz bir durum” diyor.

dogan-aymaz.png

“Haksızlık yapılıyor”

Mazbataların alınması “demokrasinin” gereği olduğunu savunan Doğan Aymaz da, mazbataların verilmemesinin normal olmadığını söyledi. Doğan, şimdiye kadar böyle bir durumla karşılamağını dile getirerek, seçilmiş belediye başkanlarına haksızlık yapıldığını belirtti.

ahmet-budan.png

“Kayyum atarlar”

Belediye başkanlarının mazbatalarının verilmediği için üzgün olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise, “Mazbatalar bile verilse 1 ay sonra yine kayyum atarlar. Yapacak bir şey yok halkın iradesine saygı göstermiyorlar” tepkisinde bulundu.

Diyarbakır’da yüzde 63 oranında oy almış bir belediye başkanın mazbata HDP’li olduğundan dolayı verilmiyor diyen Ahmet Budan hükümete seslenerek, seçtiği kişinin mazbatasını bir an önce verilmesini istedi.

Haber: Yılmaz YİGİTLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.