Diyarbakırlılar;”Newroz'da misafirim ol “diyecek

Diyarbakırlılar;”Newroz'da misafirim ol “diyecek
Newroz Bayramı'nın kutlanacağı 21 Mart'ta dünyanın gözünün kulağının üzerinde olacağı Diyarbakır'da hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

DİYARBAKIR - Ev sahipliğini kültürel misafirperverliği ile göstermeyi amaçlayan Diyarbakırlılar, tarihe tanıklık etmek için kente akın etmesi beklenen binlerce kişiye , "Newroz'da misafirim ol" diyecek. 

Başta Kürtler olmak üzere Ortadoğu halkları için büyük öneme sahip olan ve coşkuyla kutlanan Newroz'a sayılı günler kaldı.  PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mektubunun da okunacağı bu yıl ki Newroz'a her zamankinden daha fazla ilginin olması bekleniyor. Türkiye ve bölge illerinde baharın gelişinin kutlanacağı Newroz için il il programlar açıklanarak hazırlıklar yapılmaya başlandı. Tarihi birçok olayın ve dönüm noktasının yaşandığı Diyarbakır Newroz'unun bu yıl da büyük coşku ile geçmesi bekleniyor. Dünyanın en görkemli Newroz'una katılmak için birçok ülke ve ilden insanın Diyarbakır'a gelmesi bekleniyor. 

'Misafirleri ağırlamak için kollar sıvandı' 

Diyarbakır’a gelecek olan  insanların bu tarihi Newroz'dan mahrum kalmaması ve geldiklerinde de barınma problemi yaşamamaları için BDP il örgütü tarafından bir çalışma başlatıldı.  Halkla İlişkiler biriminde kurulan komisyon  gelecek insanlarla misafirleri ağırlayacak insanları buluşturacak. Bu komisyon evlerinde misafir ağırlamak isteyenlerin iletişim adreslerini alarak kendilerine misafir olarak başvuranları bu evlere dağıtacak. BDP bu yıl oldukça coşkulu geçmesi ve önemli mesajların verilmesi beklenen Newroz'a çağrı yapmaya devam ediyor. 


Konuya ilişkin bilgi veren BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı ve Newroz Tertip Komitesi Başkanı Zübeyde Zümrüt, geçtiğimiz yıllarda da doğal olarak Halkla İlişkiler birimiyle birlikte çıkardıkları program çerçevesinde 2 bine yakın insanı Diyarbakır'da misafir ettiklerini söyledi. 21 Mart tarihinde tüm dünyanın gözünün Diyarbakır'da olacağını dile getiren Zümrüt, birçok insanın bu nedenle Newroz alanında olmak istediğine dikkat çekerek, "Birçok insan zorunlu göç nedeniyle bu topraklardan ayrılıp başka kentlere göç etmek zorunda kaldı. Ama biliyoruz ki onların kalbi burada atacak. Biz de bu sebeple o insanlarla beraber bu tarihi günü yaşamak istiyoruz. Onların da buraya katılmaları ve misafir edilmeleri yönünde çalışmalar yürüteceğiz" şeklinde konuştu. Newroz için hem heyetlerin hem de katılımcıların misafir edilmeleri yönünde çalışmaları olduğuna vurgu yapan Zümrüt, kimsenin tarihi Newroz'dan mahrum kalmalarını istemediklerini dile getirdi. 

Dicle Müftüoğlu-Şafak Çelen

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.