DİZ VE DİRSEK KARARMALARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

DİZ VE DİRSEK KARARMALARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER
 Özel Haber
Cilt sağlığı, güzellik ve bakım her kadının önem verdiği konular arasında yer alır.

TİGRİS HABER - Cilt sağlığı, güzellik ve bakım her kadının önem verdiği konular arasında yer alır. Sıklıkla göz ardı edilen ama bir o kadar da rahatsız edici bir sorun olan dirsek ve diz bölgelerindeki kararmalar çoğumuzun çözüm aradığı bir durum. Diz ve dirsek kararmalarını önleyecek, evde uygulayabileceğiniz birkaç çözümü sizler için derledik

1. Limon ve Şeker Karışımı:

Birkaç damla limon suyu ile biraz şeker karıştırarak hazırladığınız peeling karışımı, dirsek ve diz bölgelerinize nazik masajlar yaparak uygulayın. Sonrasında su ile durulayıp, nemlendirici kullanmayı unutmayın.

2. Hindistancevizi Yağı:

Günlük olarak dirsek ve diz bölgelerinize hindistancevizi yağı uygulamak, cildi nemlendirmek ve beslemek için etkili bir çözüm sunacaktır.

3. Aloe Vera Jeli:

Aloe vera jeli, cildi sakinleştirici ve nemlendirici özellikleriyle bilinir. Saf aloe vera jeli, kararan bölgelere uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz..

4. Badem Yağı:

Badem yağı, cildi besler ve yumuşatır. Günde bir kez dirsek ve diz bölgelerinize badem yağı uygulamak faydalı olacaktır.

5. Elma Sirkesi:

Elma sirkesi, cildin rengini açmaya yardımcı olur. Bir pamuk topuyla hafifçe elma sirkesi uygulayın, 10-15 dakika bekletin ve ardından durulayın.

6. Cildi Koruma:

Güneş ışığı ciltte kararmalara neden olabilir, bu nedenle güneş kremi kullanımına dikkat edin. Ayrıca, cildinizi sürekli olarak nemlendirin ve temiz tutun.

Unutmayın, cildiniz sağlığınızın bir yansımasıdır. Bu doğal çözümleri düzenli olarak uygulayarak, dirsek ve diz bölgelerinizdeki kararmalara veda edebilirsiniz. Ancak, cilt rengindeki belirgin değişikliklerde veya diğer sağlık sorunlarıyla karşılaştığınızda, bir uzmana danışmak en doğrusu olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.