DKKDP’den Diyarbakır’da yağış uyarısı

DKKDP’den Diyarbakır’da yağış uyarısı
Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu (DKKDP), hafta sonu kent genelinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle olabilecek sel baskınlarına karşı halkı uyardı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da hafta sonu kent genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınlara karşı halkı uyarmak için sanal medya hesabından paylaşım yaptı.

Platformun yayınladığı açıklamada, “Hafta sonu kent genelinde beklenen kuvvetli yağışın sel ve su baskınlarına neden olabileceği göz önünde alınarak ilgili kurumlar kent merkezinde acil olarak, Logarları temizlemeli. Ofis alt geçidi ve Urfa Yolu alt geçitlerinde su tahliyesi için yedek pompa sistemleri kurmalıdır. Başta bodrum ve zemin katlar ile dere yataklarına yakın yerlerde oturan yurttaşlarımız kendi tedbirlerini almalıdırlar. Ayrıca yurttaşlarımız, hafta sonu zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, yağış esnasında alt geçitleri kullanmamalarını öneriyoruz” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.