Doğa kış uykusundan uyanıyor

Doğa kış uykusundan uyanıyor
Dağlardaki yabani ziklamenler çiçek açtı

Gümüşhane’nin kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Kent Ormanında yöre halkının tavşankulağı adını verdiği (ziklamen) çiçekleri açtı. 
Türkiye’nin kuzeyinde de bol miktarda yetişen ve kış aylarında açan birkaç bitkiden biri olan  yabani tavşankulağını bölgeye foto-safari düzenleyen fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.
Normal şartlarda önceki yıllarda kar altında bulunan bölgede bu yıl havanın kurak geçmesi nedeniyle kar olmayınca, doğa fotoğrafçılarından Emre Saka, güzel havadan istifade ederek fotoğraf çekmek için çıktıkları bin 830 metre rakımdaki bölgede bu çiçekle karşılaştıklarını söyledi.
Ağaçlar altlarında, yamaçlarda, nemli ve gölge yerlerde renkli çiçekleriyle kendini fark ettiren yabani tavşankulağının soğuk havalara dayanıklı olduğunu belirten Saka, doğal yaşam alanlarında korumakla yükümlü bitkiler arasında yer alan çiçeği fotoğrafladığı için mutlu olduğunu söyledi.
Çiçeğin en belirgin özelliğinin kalp veya böbrek şeklindeki yaprakları olduğunu, beş parçalı olan çiçeklerinin beyaz, pembe ya da koyu pembe renkte olabildiğini kaydeden Saka, kendisinin fotoğrafladığı çiçeğin pembe renkte olduğunu belirtti.
9 yıldır Gümüşhane’de yaşadığını dile getiren Saka, çiçeğin kokusunun da çok güzel olduğunu belirterek, doğa fotoğrafçılığı yönünden açık hava müzesi gibi olan Gümüşhane’nin sürekli sürprizlerle dolu bir yöre olduğunu sözlerine ekledi.

doga-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.