Doğada 30 yıllık yalnızlık

Doğada 30 yıllık yalnızlık
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Cevizli köyünde 30 yıldan fazladır tek başına yaşayan Vahdettin Barut (82) isimli yaşlı vatandaş, koronavirüsten uzak gündemi eski bir radyodan takip ederek hayatını sürdürüyor.

TİGRİS HABER - Hakkari ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Cevizli köyünde tek başına yaşanan Vahdettin Barut, ailesinin Yüksekova'ya yerleşmesine rağmen yıllardır köyünü terk etmiyor. Köyde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Barut, 30 yıldan fazladır 2 bin 500 rakımlı karlı dağların yamacındaki köyünden vazgeçmiyor.

Doğa ile iç içe

Doğa ile iç içe temiz bir yaşam sürdüren Barut, sabahın ilk ışıklarıyla soluğu hemen koyunlarının yanında alarak onlarla ilgileniyor. Yıllardır kendine ait bir yaşam benimseyen Barut, hemen hemen her işe koşuyor. Gün boyu hayvanlarla ilgilenen Barut, geriye kalan zamanında ise gündelik işlerini yapıyor.

hakkari-tigris.jpg

“Yaz kış köyümde tek başıma yaşıyorum”

Köydeki bahçesini eken, kendi yemeğini ve çayını yapan Barut, yaşanan korona virüs salgını nedeniyle yalnızlığından mutlu olduğunu söyledi. Gündemi ise evin damında çeken eski bir radyo ile takip ettiğini ifade eden Vahdettin Barut, “Ben 82 yaşındayım. Yaz kış köyümde tek başıma yaşıyorum. Bütün işlerimi tek başıma yapıyorum. Koyunlarıma bakıyorum, bahçemi ekiyorum, yemeğimi yapıyorum. Kalan tüm işleri tek başıma yapıyorum. Ben yalnızlığa alışmışım. Her şeyden uzak doğayla iç içe yaşıyorum. Koronavirüs diyorlar, ben o hastalıktan da uzağım. Ben doğal bitkileri yıllarca tükettim, asla doğadan vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim. Allah bana ömür verdikçe hayatıma bu şekilde devam edeceğim. Ben köyümü seviyorum” dedi.

hakkari-tigris1.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.