Doğu Dondu

Doğu Dondu
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğu'da Bin köy yolu ulaşıma kapandı

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi’nde hafta sonunda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi adeta hayatı felç etti. Bölgede binden fazla köy yolu ulaşıma kapanırken, belediyeler karla mücadele seferberliği ilan etti. Hava sıcaklığının eksi 24 dereceye kadar düşmesi üzerine çeşmeler buz tuttu, çatılarda 2 metreyi bulan dev buz sarkıtları oluştu. 
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini artıran kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezi’nde 30 santimetreye, kent merkezinde ise 10 santimetreye ulaştığı Erzurum’da, cadde ve sokaklarda oluşan kar birikintileri Büyükşehir ve İlçe Belediye Ekipleri tarafından temizleniyor. Araç ve yaya trafiğinin güçlükle devam ettiği Erzurum’da, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare ekipleri 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipinin hafta içerisinde de etkili olacağını belirterek, sürücüleri ve vatandaşları don ve soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.