Doğu ekspresi biletleri el yakıyor

Doğu ekspresi biletleri el yakıyor
1933’ten bu yana seferlerine devam eden ve 1949’dan beri de yataklı vagonlarla hizmet veren Doğu Ekspresi, 29 Mayıs'ta da Ankara'dan Kars'a yapan ‘Turistik’ seferlerine başladı. ‘Turistik Doğu Ekspresi’nde tek kişilik bilet 400 lira, çift kişilik bilet ise 500 liradan satışa sunulurken, vatandaşlar ise biletlerin pahalı olmasından ve karaborsaya düşmesinden şikayetçi.

Doğu Ekspresi'ndeki bilet sorununa, trendeki yataklı vagonların tümü iptal edilerek çözüm arandı.

İlk seferini 29 Mayıs'ta Ankara'dan Kars'a yapan ‘Turistik Doğu Ekspresi'nde tek kişilik bilet 400 lira, çift kişilik bilet ise 500 liradan satışa sunuldu.

Doğu Ekspresi’nin turistik olmasıyla trende bilet bulmak da vatandaşlar için bir sorun haline geldi.

dogu-ekspir-cep-yakiyor-(1).jpg

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Doğu Ekspres’inde bilet bulmanın zorluklarına değinen vatandaşların paylaşımlarından bazıları şöyle: “Doğu Ekspres’inde bilet bulmak, hele ki örtülü kuşetli ya da yataklı vagondan, piyangodan ikramiye kazanmak gibi zor bir hal aldı. Biletlerin satışa çıktığı gün yer bulmak ümidiyle sabahlamak, “Treni bi salın, nenem köye gidecek” geyikleri artık Twitter’da trending topic olmaya aday muhabbetler.”

Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Kars hattında işletiliyor. Bin 300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte kateden tren, yolculuk sırasında 53 istasyonda duruyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un girişimleriyle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik Doğu Ekspresi" 29 Mayıs'ta sefere başlamasından vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmasından dert yanıyor.

İç turizmin artırılması amacıyla hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan pazartesi –çarşamba - cuma günleri, Kars’tan çarşamba – Cuma - pazar günleri işliyor. Ankara'dan giderken Erzincan, İliç ve Erzurum istasyonlarında, dönüş treni ise Sivas'ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceği şekilde uzun süreli duraklıyor.

dogu-ekspresi-cep-yakiyor-(3)-k.jpg

120 kişi kapasiteli ‘Turistik Doğu Ekspresi’nde, 2 hizmet, 1 yemekli, 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan var. Tamamı yataklı vagondan oluşan tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlıyor. Ankara-Kars-Ankara hattında gün aşırı işleyecek tren, Ankara'dan saat 19.55, Kars'tan saat 23.55’te kalkıyor.

 1937 den beri İstanbul'dan kalkan trenin kalkışı 2013 yılında geçici Ankara'ya kaydırılmıştı ve halen kalkışlar İstanbul’a bir türlü dönemedi.

Doğu Ekspresi’nin yeniden İstanbul’dan kalkmasının daha avantajlı olduğu görüşünde olan vatandaşlar, bilet fiyatlarının karaborsaya düştüğünden şikayetçi. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.