DOGÜNKAD’tan depremzede kadınlara çağrı

DOGÜNKAD’tan depremzede kadınlara çağrı
Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Rojda Yılmaz, depremden etkilenen kadınlara çağrıda bulunarak, özel ihtiyaçlarını istemekten çekinmemelerini istedi.

TİGRİS HABER - Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Rojda Yılmaz, depremden etkilenen kadınlara çağrıda bulunarak, özel ihtiyaçlarını istemekten çekinmemelerini istedi. Yılmaz, yardım paketleri içinde mutlaka kadın ihtiyaçlarına hitap eden özel malzemelerin bulunmasına dikkat edilmesine işaret etti.

DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz, deprem anından itibaren bileşeni oldukları Kent Koruma ve Dayanışma Platformunun kriz masasında görev aldıklarını belirterek, çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi;

“6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Kendimizi toparladığımız ilk saatlerden sonra hemen neler yapabiliriz diye bir araya geldik. Kentimizde kurulan, bileşeni olduğumuz Kent Koruma ve Dayanışma Platformunun kriz masasında buluştuk. Tabii ki enkaz çalışmaları öncelikliydi, ama kalanlar için de barınma, ısınma, giyecek, içecek gibi temel ihtiyaçlara odaklanıldı. İlerleyen zamanlarda ise özellikle hijyen problemlerinin de artması ile kadınların gereksinimleri ortaya çıktı. Ama maalesef ki kadınlarımız, gençlerimiz en temel ihtiyaçlardan biri olan kadın pedlerini talep etmekten çekindiler. Hemen bi çağrı başlatıp bu konuda farkındalık oluşturmak için çalıştık. Gönüllüler aracılığıyla talep olan bölgelere hem ilimizde hem de depremin yaşandığı illere pedleri ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.”

Rojda Yılmaz, “Kadın pedi gibi spesifik malzemeler söz konusu olunca hala istemekten utanan yurttaşlarımız var. Kadınlara buradan bir kez daha sesleniyoruz. Regl olmak bu hayatın yeme-içme gibi en doğal döngülerinden biri. Nerde olursanız olun lütfen bu ihtiyaçlarınızı istemekten çekinmeyin. Ulaşamadığınız yerlerde bizlere ulaşın! Birbirimize dokunmaya gayret ediyoruz ve edeceğiz. Dağıtım yapılan yerdeki değerli gönüllüler özellikle erkekler, bu talepler size direkt söylenemeyebilir, ama kolilerinizde bu ürünlerin bulunmasına mutlaka özen gösteriniz. Yaralarımızı birlikte saracağız, dayanışma ile güven ile. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.