DOGÜNSİFED seçime gitti, Özkılıç güven tazeledi

DOGÜNSİFED seçime gitti, Özkılıç güven tazeledi
Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş insanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) 8 ’inci Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan A. Aziz Özkılıç güven tazeledi.

TİGRİS HABER - Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) 8. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan A.Aziz Özkılıç, tekrar seçilerek güven tazeledi. Genel Kurul toplantısı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Demir Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yeterli çoğunluğun sağlandığı DOGÜNSİFED genel kurul toplantısına gelen üyelerin sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğu dikkat çekti.

“Sur’da asla bir oldubittiye göz yummayacağız”

Genel Kurulu selamlama konuşmasında DOGÜNSİFED Başkanı Özkılıç, 8’inci Olağan Genel Kurulu toplantısına katılım sağlayan farklı illerdeki dernek ve stk başkanları ile iş insanlarına teşekkür etti. Toplantının Sur ilçesinde yapılmasının bir anlamının olduğunu ifade eden Başkan Özkılıç, “Toplantının Diyarbakır’ın Sur içinde bulunan Demir Otel’de yapılmasını özellikle arzu ettik. Sur’u neden tercih ettik, çünkü burası medeniyetler beşiği Diyarbakır’ın kalbi, gözbebeğidir. Burada yapılmakta olan tüm çalışmaları da yakından takip ettiğimizi, Sur’da asla bir oldubittiye göz yummayacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

“Yatırımlar peş peşe geliyor”

Dünyanın en kıymetli ve zor işinin üretim olduğunu ifade eden Özkılıç, “Dünyanın en kıymetli en zor işi üretimdir. Arkadaşlarımız ellerini taşın altına koymuşlar, risk almışlar, neleri var neleri yok yatırım yapmışlar. Bu noktada kentimizin, bölgemizin girişimcilik ruhu çok güçlüdür. Bütün arkadaşlarımızın bu girişimcilik ruhu var ve bundan cesaret alarak krize bakmadan sürece hiçbir şekilde takılmadan yatırımlar peşpeşe geliyor ve devam ediyor. Bu anlamda bu riski alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yatırımın ve yatırım yapmak isteyenin de önünü açmak adına girişimlerimiz olacak” dedi.

Divan başkanlığına Bedirhanoğlu seçildi

Özkılıç’ın konuşmaları ardından yapılan divan seçiminde; bölgedeki önemli stkların çatı örgütü olan Doğu ve Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Yönetim Kurulu üyeleri Şahismail Bedirhanoğlu Divan Başkanlığına, Mehmet Kırıcı ve Tahsin Ulu da Divan Kurulu üyeliklerine önerildi. Başkanlık divanının kabulü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kongreyi başlatan Bedirhanoğlu, pandemi sürecinin de en kısa dönemde sağlıkla atlatılması temennisinde bulundu.

Özkılıç tek liste ile güven tazeledi

Tek listenin sunulduğu divanda A.Aziz Özkılıç’ın başkanlığındaki liste güvenoyu alırken, oylama sonrası Divan Başkanı Bedirhanoğlu ve divan üyeleri, Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Özkılıç ve yönetimi tebrik etti.

“Biz özgür ve bağımsız duruşumuzu hep koruduk”

Ardından konuşan Divan Başkanı Şahismali Bedirhanoğlu, düşünce ve eleştirilerini her daim özgür ve bağımsız olarak yapacaklarını belirterek, “Biz DOGÜNSİFED’i siyasi kurumlarının gölgesinden uzak tutmaya çalıştık. Özellikle DOGÜNSİFED’i bu konularda hassas dengede götürmeye çalışıyoruz. Zaman zaman siyasetten uzak bölgedeki siyaset konularını benim dönemimde de bazen iktidarı, bazen buradaki yerel iktidarı eleştirdiğimiz için tepkiler aldık. Ama biz özgür ve bağımsız duruşumuzu hep koruduk. Hele hele buranın farklı gruplarının etkin alanlarının bir mücadele alanı, devrim platformu olmasına özellikle karşı koyduk. Bu konulara girmek bizi önemli ölçüde güçsüzleştirir, biz bunlara girmedik, girmeyeceğiz. Bu konuda destek veren herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde de hür ve b.ağımsız kurumları çokça ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu önümüzdeki dönemde yaşayıp göreceğiz” dedi.

“Bundan sonra daha güçlü ve bir bütünlük içerisinde ilerleyeceğimizi düşünüyorum”

Genel Kurul’da söz alan Şanlıurfa Sanayici İş İnsanları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı ve DOGİNSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Korkut Polat ise, “Diyarbakır’ın sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili tecrübelerinin onların bu konuyla ilgili geçmişlerinin özgür ve bağımsız olması noktasındaki çabalarını örnek alarak bizde federasyondun bundan sonra daha aktif bir bileşeni olmak için bu federasyon çatısında daha güçlü bir şekilde temsil edilebilmek için ve federasyonunda daha güçlü olabilmesi için bu yaptığımız genel kurulun bir milat olacağını düşünüyorum. Şimdiye kadarki tüm başkanlarımızın bu birlikteliği sağlama noktasındaki çabaları da takdirle karşılıyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güçlü ve bir bütünlük içerisinde ilerleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Kadınlar daha çok destek verecek”

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği (ŞUGİŞKAD) Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı da uzun süre DOGÜNSİFED’in içerisinde olmaktan mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti. Pandemiden dolayı çok katkı sunamadıklarını da kaydeden Yazmacı, “Şimdi Urfa olarak daha güçlü katılacağız federasyonlarımıza, biz kadın dernekleri de bundan sonra daha çok federasyona katkı sağlayıp destekleyecektir. Bu federasyonu çok önemsiyorum. Hem bölge adına hem Diyarbakır ve Şanlıurfa adına çok önemli. İnşallah hayırlı işler yapmayı Allah nasip etsin. TÜRKOSFED çatısın altında da olmakta çok önemli, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Elbirliği güç birliğiyle mücadele edeceğiz”

Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı ve DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Aslan ise, “Her zaman siyasetin üstünde kalacak ve dışarıdaki müdahalelere de engel koyacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zor bir süreçten geçiyoruz. Pandemi dalgası dünyayı etkisi altına almış ülkemize de çok ciddi sıkıntıları da getirmiştir. Ekonomik başta olmak üzere sağlık, toplumsal, kültürel barışı tümden etkilemiştir. Bu zor süreci ancak ve ancak güç birliğiyle birlik ruhunu yaratarak bu süreci aşabiliriz bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın seçim süreci yapılacak ve olumsuzluklar geride kalacak önümüzdeki günlerde kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için ne yapılması gerekiyorsa beraber elbirliği güç birliğiyle mücadele edeceğiz. Mevcut olan bu zor şartları ve güçlü süreci ancak bu şekilde atlatabiliriz. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Tabii ki eleştiriler olacak eleştiri olmadan hiçbir başarı sağlanamaz. Önümüzdeki dönemde bütün bunlara açık olacağız. Katılımcı ve toplumsal anlayışla bu konuda sıkıntılar varsa çözmeye çalışacağız” dedi.

“Sorunları istişare ve diyalogla çözeceğiz”

Teşekkür konuşması için son olarak kürsüye gelen DOGÜNSİFED Başkanı A.Aziz Özkılıç, omuzlarına yüklenen sorumluluğu birlik ve beraberlik ruhu ile üstesinden gelinebileceğine dikkati çekerek, “Beraber hareket ettiğimiz sürece, buna inanmanızı istiyorum çözemeyeceğimiz konu yoktur. İstişare ve diyalog ile özveriyle bir araya gelerek bu sorunları çözebiliriz. Hedefimiz kısa, orta ve uzun vadedeki eylem planlarımızı yapacağız ve bunları hayata geçirmek adına birlikte yol alacağız” dedi.

“Birlikten kuvvet doğar güç doğar”

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Özkılıç, “Gücümüzü birleştireceğiz, bir araya getireceğiz, birlikten kuvvet doğar güç doğar anlayışıyla el birliği güç birliği yapacağız. Tabiî ki ben dahil hepimizin eksiklikleri var. 3 yıllık süreç geçirdik. Biz bu süreçte tüm arkadaşlarımızı gezdik ve diyalog kurduk. Bence sorunların çözümünde diyalog esastır. Yine yeniden beraber hareket ederek sorunların çözümüne odaklanacağız. Arkadaşlarımızın da istek ve desteğiyle yeniden aday oldum. Beni bu hizmete layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu güvene layık olmaya çalışacağım. Bütün arkadaşlarımızın öneri, temennilerini görüşlerini dikkate alarak, önümüze bir perspektif çizerek 3 yıllık bir program koyarak beraber kentimiz için, bölgemiz ve ülkemiz için doğru neyse onu yapmaya doğrunun mazlumun hakkın hukukunun yanında yer alacağımızı yanlışın yanında yer almayacağımızı bilinmesini istiyorum. Bugün gerçekten güzel yine tek bir liste geçmişten gelen geleneğin devamı oldu. Gönül isterdi ki bir rekabet ortamı olsun, gönüllülük esasına dayalı hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

“Elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık”

“Umarım kimsenin gönlü kırık kalmamıştır, biz yine tüm arkadaşlarımızı tek tek ziyaret ederek varsa gönül kırgınlıklarını alacağız” diyen Özkılıç, “Beraber yol yürümek için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bir geleneğimiz var ilk başkanımız kurucu başkanımız Şehmus Akbaş, iki dönem başkanlık yaptı. Çok emekleri var Allah razı olsun. Sonrasında Tarkan Kadıoğlu başkanımız görev yaptı ve ardından Şahismal Bey görev aldı hepside çok başarılı oldu. Bize önemli bir miras bıraktı. Şimdi biz de bir dönem yaptık, arkadaşların oluru onayıyla ikinci dönemde yapmamız teklif edildi, bizde elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık. Federasyonlarımıza, derneklerimize sahip çıkalım, dışarıdan müdahalelere karşı çıkalım. Bu değerler bir şahsın değil, hepimizin değeridir. Bugün biz varız, yarın başka bir arkadaşımız gelir daha da ileriye taşır” dedi.

“Partilerin kapatılmasının çözüm olmadığını düşünüyorum”

Ekonomik yapılar olmalarına rağmen zaman zaman bölge ve ülkedeki gelişmelerle ilgili düşüncelerini ifade ettiklerini kaydeden Özkılıç, “Tabiî ki bir iş dernekleriyiz. Ekonomik yapılarız. Zaman zaman önümüze kentle ilgili bölgeyle ilgili ülkeyle ilgili anayasasal veya özgürlükler anlamında bazı gelişmeler yaşanıyor. Doğru bildiğimize doğru, yanlış bildiğimize yanlış diyoruz. Federasyon adına karar veremeyeceğim durumlar olabilir ve eleştirilebilir. Ancak şahsım olarak düşüncelerimi ifade edebilirim. Örneğin şu an ülkemiz gündeminde olan parti kapatmalarıyla ilgili şahsi görüşüm; partilerin kapatılmasına karşıyım, çözüm olmadığını düşünüyorum. Partilerin sandıkta halkın oylarıyla kapatılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  Başkan Özkılıç’ın konuşmalarının ardından genel kurula katılan DOGÜNSİFED üyeleri, Özkılıç ve yönetimini tebrik etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve yenen yemeğin ardından genel kurul sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.