DÖKH'ten 'Özgür Kadınla Demokratik Ulusa' kampanyası

DÖKH'ten 'Özgür Kadınla Demokratik Ulusa' kampanyası
DÖKH, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiye atfen bir yıl boyunca sürdürmeyi planladığı "Özgür Kadınla Demokratik Ulusa" başlıklı kampanyanın startını verdi.

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen PKK'nin öncü kadrolarından Sakine Cansız ile Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın faillerinin bulunması talebi ile kampanya başlattı. 3 kadın siyasetçiye atfedilerek başlatılan "Özgür Kadınla Demokratik Ulusa" kampanyasına ilişkin Kayapınar Belediyesi Ekin Ceren Kadın Parkı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün yanı sıra kurum temsilcisi ve çok sayıda kadın katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Sakine Cansız'ın (Sara) posterinin asıldığı açıklamada, "Paris katliamını unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankart açıldı.

'Katliam bir an önce aydınlatılmalı'

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Kışanak, Paris katliamı'nın faillerinin ortaya çıkarılması amacıyla 1 Ocak'tan itibaren eylem ve etkinlikler düzenlediklerini, bu eylem ve etkinliklerin finalinin ise 9 Ocak'ta Diyarbakır'da yapacak kitlesel yürüyüş ile zirveye ulaştıracaklarına dikkat çekti. Paris katliamının birçok nedeninin olduğuna işaret eden Kışanak, "Bu katliamla bir bütün olarak kadınların özgürlük mücadelesi katledilmek istenmiştir. Sakine Cansız ve 2 kadın arkadaşımız şahsında kadınların özgürlük mücadelesine darbe vurulmak istenmiştir" dedi. Katliamın faillerinin ortaya çıkarılması için Fransa ve Türkiye hükümetlerinin üzerlerine düşeni yapmadıklarını dile getiren Kışanak, "Özellikle Türkiye bu katliamın faillerinin bulunmaması için gömüldüğü sessizliğini korumaktadır. Sizler ne kadar da bu sessizliğe bu şekilde devam ederseniz edin biz kadınlar her daim sesimizi daha yükselterek katliamın faillerinin bulunması için çaba göstereceğiz" ifadesinde bulundu.

Kışanak: Kampanya bir yıl sürecek

DÖKH tarafından başlatılan ve bir yıl boyunca devam edecek olan "Özgür Kadınla Demokratik Ulusa" kampanyasına da değinen Kışanak, özgürlük tutkunu olan tüm kadınların bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Tüm kadınları bu kampanya içerisinde yer alamaya davet ediyorum. Kendimizi ortaya koyma zamanıdır. Bütün kadınları özgürlük mücadelesinde yer almaya davet ediyorum" dedi.

dokh-(1).jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.