Doktorlar en çok kadın hastalıklarında hata yapıyor

Doktorlar en çok kadın hastalıklarında hata yapıyor
Hastalıkların tedavisinde en fazla kadın hastalıklarında hekim hataları görülüyor. Bunu ikinci olarak cerrahi müdahale, üçüncü de anesteziyoloji ve reanimasyon (yeniden canlandırma) takip ediyor.

Haber Merkezi-Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Antalya Barosu, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) işbirliği ile ‘Hekimlerin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu’ konulu panel gerçekleşti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda yapılan programda konuşan TJOD Etik ve Hukuk Kurulu Üyesi Gaziantep Şubesi Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, hekimlik faaliyetleri sırasında oluşan tıbbi müdahale hatalarının uzmanlık dallarına göre dağılımında ilk sırada yüzde 26,7’lik bir oranla kadın hastalıkları ve doğum, ikinci sırada yüzde 9,8’lik bir oranla genel cerrahi, üçüncü sırada ise yüzde 7,1’lik oran ile anesteziyoloji ve reanimasyonun geldiğini belirtti.

Samet Bayrak, hastalıklarda en az hata yapılan branşın yüzde 0,8’le dahiliye, cildiye, göğüs cerrahisi, radyoloji ve göğüs hastalıkları olduğunu ifade etti.

    Bayrak, ayrıca hukuki hata nedeniyle doktorun kendini koruması için hasta kayıtlarının çok dikkatli tutulması ve bunların korunması gerektiğine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.