Doku'nun görüntülerini inceleyen rapor: Gülistan köprüden atlamadı

Doku'nun görüntülerini inceleyen rapor: Gülistan köprüden atlamadı
Asayiş Şube'nin hazırladığı raporun aksine İstanbul Ulusal Kriminal Büro, yaptığı görüntü incelemesinde “Köprü ayağındaki efekt bir piksel artığı olup, kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” dedi.

GRİS HABER - Dersim’de 5 Ocak'tan  itibaren kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun, en son görüldüğü ve intihar ettiği iddia edilen Dinar Köprüsü üzerindeki görüntülerin bilirkişi incelemesi tamamlandı.

İstanbul Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı raporda, “Köprü ayağındaki efekt bir piksel artığı olup, kesinlikle yukarıdan suya düşen bir insan veya eşyanın suda yükselttiği su sütunu değildir” ifadelerine ye verildi.

Bilirkişi raporuyla birlikte, Tunceli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nün Gülistan’ın köprü üstündeki görüntüleri ve telefon sinyal bilgilerinin 12.21’de köprü üstünde kesilmesi nedeniyle hazırladığı “intihar etti” şeklindeki tutanağın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

gulistan-doku.jpg

"Emniyetin tutanağı nedeniyle intihar algısı oluştu"

bianet’e konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “Resmî bilirkişi raporuyla Gülistan’ın suya atlamadığı kesinleşti. Asayiş Şube tutanağı 05 Ocak günü 12:25’te suya bir nesnenin düştüğü yönünde hazırladığı rapor nedeniyle Savcılık ve tüm kamu kuruluşları bu rapora dayanarak ‘Doku ailesine kızınız suda ve barajda çalışma yapıyoruz kızınızı size verecez’ dediler.

Bu tutanak nedeniyle dosyada intihar algısı oluşturuldu. Soruşturmanın balonda itibaren ileri sürdüğümüz tezlerimiz resmî bilimsel rapor ile teyit edildi” dedi.

"Asayiş Şube'de Engin Y. görev yapıyor"

Asayiş Şube’nin hazırladığı tutanağa ilişkin itirazları Savcılığa ilettiklerini belirten Çimen, şöyle devam etti. “Bu rapor sonrasında Gülistan'ın baraja atladığı değerlendirilmiş ve soruşturma sadece suda arama şeklinde gerçekleşmişti.

Asayiş Şube’nin yanıltıcı raporunu baş şüpheli Zeınal Abarakov’un üvey babasının burada görevli olmasına bağlıyoruz. Emniyetin yanıltıcı tutumu nedeniyle tüm işlemlerin tekrardan jandarma tarafından yapılması gerektiğini belirttik. Soruşturma sadece hürriyeti tehdit olarak yürütülüyor. İntihara yönlendirme ve insan öldürme değerlendirilmiyor.”

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 29 Temmuz’da Zeınal Abarakov hakkında verdiği “zorla ifadesinin alınması kararına” değinen Çimen, durum ile ilgili henüz bir gelişmenin olmadığını söyledi.

gulistan.jpg

Bilirkişi Zeınal "ikaz edici konuşuyor" demişti

Bilirkişi, Gülistan’ın kaybolduğu gün Zeınal’ın çalıştığı The Rooute Cafe’nin önünde yaptıkları görüşmeye ilişkin hazırladığı raporda ise Zeınal’ın Gülistan’a ihtar ve ikaz eder biçimde fazlaca ısrarcı şekilde konuştuğu belirtmişti.

Bilirkişi,  Zeınal’ın, Gülistan ile konuşmasının “sokakta karşılaşılan bir erkek ve kadının bilinen normal konuşmaları gibi olmadığını” vurgulamıştı.

Zeınal’ın Gülistan ile konuşmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden bilirkişi, “Gülistan içeride kaldığı 5 dakika gibi bir müddet sonunda tek başına kapıdan dışarı çıkıp mekan dış açıklığının yarısına kadar gelmişken arkasından gelen Zeınal, Gülistan’ı durdurmuş ve ihtar-ikaz veya mahiyeti yine bedensel olarak fazlaca ısrarcı şekilde, bu defa Gülistan’ın üzerine eğilerek bükülerek yaptığı konuşmalar dikkat çekicidir” tespitinde bulunmuştu. (RT)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.