Dolar almış başını gidiyor!

Dolar almış başını gidiyor!
Döviz kurlarındaki yükseliş eğilimi devam ediyor. Uluslararası piyasalarda düşüş eğilimindeki altın fiyatları da Türkiye'de artmaya devam ederken, Dolar 26 liraya ulaştı.

TİGRİS HABER - Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.00 itibariyle 26,30 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü 26,20'den tamamladı. Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla 26,30'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 28,71, sterlin 33,25 liradan el değiştiriyor.

Dolar talebi artı

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasında daha fazla sıkılaşmanın sinyalini vermesinin ardından dolar talebinin arttığını söyledi.

Dün, "Avrupa Merkez Bankası (ECB) Merkez Bankacılığı Forumu" kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Powell, üyelerin çoğunun yıl sonuna kadar iki kez faiz artışını desteklediğini vurgulayarak, bunun nedeninin de son çeyrek verilerine bakıldığında görülen beklenenden güçlü büyüme, daha sıkı bir iş gücü piyasası ve daha yüksek enflasyon olduğunu ifade etti.

Çeyrek altın 2 bin 654 liraya çıktı

Analistler, Powell'ın konuşmasının ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 82'ye çıktığını belirtiyor.

Öte yandan dolardaki yükseliş eğilimiyle altın fiyatları uluslararası piyasalarda düşüşte. Altının ons fiyatı 1907 dolara kadar geriledi. Türkiye'de ise ekonomik verilerdeki bozulmaya bağlı olarak altın fiyatları yükselişte. Gram altın 1625 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 2 bin 654 liraya çıktı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.