Dört parti CHP listelerinden aday gösterecek

Dört parti CHP listelerinden aday gösterecek
Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti adayları CHP listelerinden seçime girecek. Açıklama yapan CHP’li Muharrem Erkek,, "CHP ile İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak. Diğer 4 parti CHP listelerinden seçime girecek" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı adayları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olan Millet İttifakı'ndaki dört siyasi partiden temsilciler, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ek protokol sundu. Dört parti CHP listelerinden seçime girecek.

Millet İttifakı çatısı altında yer alan dört siyasi parti olan Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne CHP listelerinden girmeleri konusunda anlaşmaya vardı. Varılan anlaşmanın sonra Millet İttifakı'nın protokol değişikliği Yüksek Seçim Kurulu'na (SGK) sunuldu.

‘CHP ve İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak’

Protokol değişikliğinin bildirilmesinin ardından YSK önünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Daha önce Millet İttifakı olarak protokolü sunmuştu. Bugün seçim ittifakına ek bir protokol sunduk. CHP ve İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak. Diğer 4 parti CHP listelerinden seçime girecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, YSK’de şu açıklamayı yaptı:

“Daha önce Millet İttifakı olarak seçim ittifakı protokolümüzü, Yüksek Seçim Kurulu’na sunmuştuk. Millet İttifakı olarak, yeni bir siyaset kültürü ile yeni bir yönetim anlayışıyla, yarının Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz. Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçilecek ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişi sağlayacak Meclis çoğunluğunu da Millet İttifakı sağlayacaktır.

Bugün de seçim ittifakı protokolüne ek bir protokolü, Yüksek Seçim Kurulu’na sunduk. Bu protokol uyarınca, Millet İttifakı çatısı altında CHP ve İYİ Parti; kendi logoları ve listeleriyle seçime katılacaklardır. Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi de adaylarını CHP listelerinden göstereceklerdir.”

‘12 ilde ise fermuar sistemini uygulayacak’

Millet İttifakı ayrıca yaklaşık 12 ilde ise fermuar sistemini uygulayacak ve İYİ Parti ile CHP adaylarına aynı listelerde yer verecek.

Fermuar sistemi uygulanarak tek liste kullanma konusunda kesin olarak anlaşmaya varılan iller, Adıyaman, Aksaray, Bartın, Bayburt, Düzce, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Malatya, Rize, Van ve Yozgat oldu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.