DOSİAD’tan başbakana destek

DOSİAD’tan başbakana destek
DOSİAD yaptığı açıklama ile Başbakan Erdoğan'a destek verdiklerini belirtti

DOSİAD Başkanı Özkılıç: "Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz. Bu olaylar nedeniyle çözüm sürecinin sekteye uğrayacağı kaygısı içerisindeyiz"

DİYARBAKIR - Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz" dedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Özkılıç, İstanbul merkezli operasyonun ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, barış süreciyle Türkiye'de oluşan güzel ortamın korunmasına her anlamda destek vereceklerini belirtti. Özkılıç, oluşan huzur ve güven ortamının devamını arzuladıklarını vurgulayarak, operasyonun ekonomiye olumsuz yansımalarını izlediklerini dile getirdi.

"Ekonomiye yansımasını doğru bulmuyoruz"

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırılmasını herkes gibi kendilerinin de istediğini kaydeden Özkılıç, "Bu sürecin yargı bağımsızlığı, demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden takip edileceğinden şüphe duymuyoruz" diye konuştu.

Özkılıç, Türkiye'nin ekonomik anlamda önemli bir büyüme yakaladığına dikkati çekerek, şöyle dedi: "Yaşanan olayların son bir haftada piyasa göstergelerinde 20-25 milyar dolar zararın çok ötesine geçebileceğinden ve demokrasimizin zarar göreceğinden endişe ediyoruz. Söz konusu adli bir operasyonun ekonomiye bu şekilde yansımasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan sıkıntıların demokrasi çerçevesinde ve halkın iradesi göz önüne alınarak çözüleceğini umut ediyoruz. Çünkü halkın iradesinin yansıdığı yer meclistir ve demokrasilerde bütün kararlar mecliste alınır. Dolayısıyla meclis dışından müdahalelerin demokrasi tanımına ters düşeceğini savunuyoruz. Yanlış uygulamaların ve sert üslupların ülkemize ve herkese zarar verebileceğini düşünüyor, bu görüş doğrultusunda herkesi demokrasi içerisinde sağduyuya davet ediyoruz." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.