Dövizde yükseliş durdurulamıyor

Dövizde yükseliş durdurulamıyor
28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından yükselişe geçen döviz kurunda Merkez Bankası'nın 5 kez faiz artırma kararına rağmen hareketlilik sürüyor.

TİGRİS HABER - Piyasalar altüst, dolar ve euro her gün kendi rekorunu yeniliyor. Haftanın son işlem gününde de dolar ve euronun ateşi sönmüyor.

Döviz kurlarında yukarı yönlü hareket hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL, bugün 28,69 seviyesine çıkarak tarihi rekorunu yeniledi. Euro/TL de 30,65 seviyesine ulaşarak bir kez daha zirveyi gördü. Türk Lirası'nın tarihi değer kaybıyla birlikte döviz kurlarında ivme devam ediyor. Son haftalarda İsrail-Filistin savaşının da etkisiyle piyasalardaki hareketlilik artarken, haftanın son işlem gününde de dolar ve eurodan rekor geldi.

Dün fiyatlar nasıldı?

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 28,47 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 28,51 TL'den başladı. Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 28,5390 TL'ye kadar yükselen kur, saat 09:27 itibarıyla yüzde 0,22 yükselişle 28,5115 TL seviyesinde hareket etti.

Euro, piyasalar açıldığında 30,5941 TL'de bulunurken; sonrasında yükselişini sürdürerek piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeyi 30,6188 TL'ye taşıdı. Euro kuru şu saatlerde 30.58'den işlem görüyor. Dün Dolar'ın satış fiyatı 28,5080 lira, Euro'nun satış fiyatı ise 30,4570 lira olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.