Dr. Yaman’dan bel ve boyun fıtığı açıklaması

Dr. Yaman’dan bel ve boyun fıtığı açıklaması
Diyarbakır’daki Özel Bağlar Hastanesi’nde görev yapan Opr. Dr. Mehmet Yaman, bel ve boyun fıtığı konusunda uyarılarda bulundu.

Çağımızda emek, yoğun işlerde çalışma, aşırı kas gücü gerektiren işlerde çalışmanın artması özellikle bel fıtığı vakalarında artmaya neden olmaktadır. Tek başına fiziki zorlanma fıtık nedeni değilse de bu etmen belirleyicidir. Bel ve boyun fıtıkları omurlarımız arasındaki disk dediğimiz yastıkçıkların zamanla, bazen ani zorlanmayla birden geriye doğru omuriliği veya omurilikten sağlı- sollu çıkan sinir köklerine baskı yapacak şekilde yer değiştirmesi olayıdır.

baglar-haber.jpg

Bel ve boyun fıtıklarının tedavisi istirahat, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve bazı durumlarda ameliyattır. Bu tür fıtıkların büyük bir kısmı ameliyat gerektirmemektedir. Ancak omuriliğe ve sinir köklerine belirgin baskı olduğu durumlarda ameliyat tek seçenektir. Böylesi durumlarda ameliyattan kaçınmak kalıcı sakatlıklara, idrar ve büyük abdesti yapamama veya kaçırma durumlarına erkeklerde iktidarsızlığa neden olabilmektedir.

Be nedenle bel-boyun-kol ve bacaklarda ağrı yakınımları olan hastaların fizik tedavi veya beyin cerrahi uzmanına beklemeksizin başvurmaları büyük önem taşımaktadır. Günümüzde bel ve boyun fıtığı ameliyatları, teşhis ve tedavi araçlarında büyük gelişmelerin etkisiyle son derece düşük risklerle yapılabilmektedir. Hastanemizde bel ve boyun fıtıkları, hem fizik tedavi ünitemiz, hem de amelyathane şartlarımız mikrocerrahi yöntemiyle başarıyla tedavi edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.