DTB başkanı Bal: Siyasi istikrar istiyoruz

DTB başkanı Bal: Siyasi  istikrar istiyoruz
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal,17 Aralık operasyonu ile dolarda başlayan artışın dolar borçlusu sanayici ve iş adamlarına büyük maliyetler getirdiğini dile getirdi.

Haber Merkezi-AK Parti Diyarbakır  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M.Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal, Meclis Başkanı Ahmet Ay, Başkan vekilleri  Engin Yeşil, Şehmus Ayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri  Ramazan Özkılıç, Şükrü Boylu ile DTB Meclis Üyelerini ziyaret  etti.

Diyarbakır Ticaret Borsasının kentin öne önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Ensarioğlu, seçimlerin ülke genelinde huzurlu geçmesi temennisinde bulunarak, “Biz istiyoruz ki seçimlerde halkın düşüncesi ve iradesi neyse, hiçbir baskı altında kalmadan insanlar oy’unu özgürce kullansın. Halkımız hakem, kimi isterlerse o olur. Hayırlı bir seçim olmasını diliyoruz. Çünkü bu günlerde Türkiye’nin başarısını ve istikrarını kabullenemeyenler farklı yollara başvurmaya çalışıyor. Bu yapılar Türkiye’nin kendi iç barışını sağlamasını ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemiyorlar. Bir tertip içinde olan bu egemen güçlerin hedefi çözüm süreci ve Kürdistan bölgesi ile Türkiye’nin yakınlaşmasıdır. Hükümetimiz bu yıllardır bu paralel yapılara karşı ciddi mücadele etti ve etmeye devam ediyor. Bu yapılar hala direnmeye çalışıyor. Seçimleri etkilemeye dönük girişimlerini hepimiz gördük. Erken fark edildiği için çok şükür kimse bu oyuna gelmedi” diye konuştu.

 Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal  AK Parti Hükümetin bölgeye bakış açısının farklı olduğunu belirterek, gerek ekonomik anlamda gerekse başlatılan barış süreciyle birlikte bölgede çok ciddi değişikliklerin yaşandığını belirterek, “Organize sanayi  bölgesinde artan yatırım talebi, bölgedeki huzur güvenin ilimize büyük faydaları olmuştur. Ama ne yazıktır ki 17 Aralık operasyonu ile dolarda yaşanan artış sanayi sektörüne ve iş adamlarımıza büyük maliyetler getirmiştir. Bu nedenle bizler siyasi istikrarın bir an evvel oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümetin siyasi istikrarı yeniden sağlayacağına inanarak sizlere de yeni görevinizde başarılar diliyorum. Kentimiz modern ve yaşanabilir bir kent olması için belediyelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle tüm adaylarımızın bu şiar ile barış içiresin bir seçim geçirmesini diliyorum” dedi. 

dtb-bal-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.