DTK'den HDP önünde oturma eylemi yapan ailelere sağduyu çağrısı

DTK'den HDP önünde oturma eylemi yapan ailelere sağduyu çağrısı
Demokratik Toplum Kongresi, yazılı bir açıklama ile HDP İl binası önünde çocukları için oturma eylemi yapan ailelere sağduyu çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi, HDP İl binası önünde çocukları için oturma eylemi yapan ailelere çağrıda bulundu.

DTK'den yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır HDP il binası önünde toplanan aileler üzerinden HDP’ye ve tüm demokratik muhalefete  yönelik geliştirilen büyük provakosyon sistematik bir planın adım adım hayata geçirildiğini göstermektedir. " ifadelerine yer verildi.

DTK'den ailelere sağduyu çağrısı

Dağa giden çocukların muhatabının HDP olmadığının vurgulandığı açıklamada, "HDP il binası önünde toplanan ailelerin dile getirdiği sorunlarla yakından-uzaktan hiçbir ilgisi olmayan HDP’nin muhattap gösterilerek hedef haline getirilmesi AKP-MHP faşist ittifakının bilinçli ve tasarlanmış bir provakasyonudur. Bu nedenle HDP il binası önünde oturan aileleri sağduyulu davranmaya,  asıl muhattabın AKP olduğu gerçeğini bilerek sorunlarına çözüm aramaya çağırıyoruz." denildi.

DTK: HDP İl binası önünde toplanan aileler bu oyuna alet olmamalı

İktidarın HDP’ye karşı bir "algı oluşturma operasyonu" geliştirdiğinin ifade edildiği açıklamada,  hükümetin "HDP’yi kapattırmanın alt yapısını oluşturmak" istediği belirtilerek, "HDP İl binası önünde toplanan aileler bilmeli ve bu oyuna alet olmamalıdırlar. HDP’nin, sözkonusu ailelerin dile getirdiği sorunları çözmek, ülkemizde acının, gözyaşının, akan insan kanının ve savaşın son bulması ve  demokratik bir ülkede özgürce yaşamak için mücadele verdiğini bilmek durumundayız. Bu nedenle, HDP Amed il binası önünde oturan ailelerimize duygularının, tepkilerinin ve sorunlarının Kürt halkına düşman olanlar tarafından istismar edildiğinin farkına vararak, halkımıza karşı daha büyük provakasyonlar gerçekleştirmeye gerekçe yapılmak istenen bu yaklaşımdan vazgeçmeleri çağrısını yapıyoruz." denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum