DTSO, 8-10 Aralık’taki İzmir fuarı için açıklama yaptı

DTSO, 8-10 Aralık’taki İzmir fuarı için açıklama yaptı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Fuar Komisyonu, yazılı açıklama yaparak, Diyarbakır’ın tarihsel ve kültürel değerlerini Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında dünyaya tanıtmak için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.

TİGRİS HABER - Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), 16’ncı kez kapılarını turizm dünyasına açıyor.

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getirecek olan fuar bu yıl 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde Fuarizmir’de düzenlenecek. Turizm alanında en prestijli fuarlardan biri olan Travel Turkey fuarı için hazırlıklarını tamamlayan DTSO, geniş bir katılım planladı.

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerleri yanında coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve markalaşması konusunda her türlü hazırlıkların tamamlandığı belirtilen DTSO açıklaması şöyle;

“Fuar farklı kültürlerden gelen insanları bir araya getirerek, bunlar arasında iletişimin kurulması ve kültürel paylaşımların yapılması açısından çok önemli bir fırsattır. Bizler de Diyarbakır’ın ve Mezopotamya’nın zengin kültürünü, standımızı ziyaret edecek konuklarımıza tanıtmaya çalışacağız. DTSO bu anlamda yeterli donanım ve materyallere sahip bir kurum olup Diyarbakır’ın her alanda tanıtımını yapabilecek kapasiteye sahiptir. Dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlediğimiz fuarlar kadar gerek İzmir’de, gerekse de yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda kentimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.”

“Tüm Katılımcıları DTSO Standına Davet Ediyoruz”

Oda bünyesinde turizm komisyonu ve Turizm Platformu kurulduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Kentimizdeki turizm sektörü temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarıyla sürekli iletişim ve dayanışma içerisinde hareket ediyoruz. Katılımcı bir yaklaşımla kentimizin tanıtımını yapmaktayız. Bu dayanışmacı bilinç ve ortak akılla sadece Diyarbakır değil, bölgesel düzeyde turizm sektörünün gelişmesini hedefliyoruz. DTSO standına bütün ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerini, turizm acentelerini ve tüm katılımcıları davet ediyoruz. Birlikte oluşturacağımız sinerji ile kentimizi çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.