DTSO bir yıllık faaliyetini değerlendirdi

DTSO bir yıllık faaliyetini değerlendirdi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), oda organları ve üyeleriyle birlikte iftarda bir araya gelerek, bir yıllık faaliyetini değerlendirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, oda organları ve üyeleriyle bir yıllık değerlendirme toplantısı yaptı.

k4-003.jpg

Suriçi’nde bulunan Demir Otelde düzenlenen toplantıda, açılış konuşması yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya yaptı.

kk-004.jpg

Kaya, yeşil liste olarak seçim sürecinde vaat ettikleri çalışmalardan, hedefledikleri çalışmaları, bugüne kadar gerçekleştirdiklerini, ve gerçekleştirecekleri projeleri odanın organları ile birlikte istişare etmek için bir araya geldiklerini belirtti. Bir yıllık faaliyet raporunu açıklayan Kaya, TCDD’den 3 bin metrekarelik alan yerine 75 metrelik yol üzerinde uygun alanlar tarandığını, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşülerek seçilen 17 bin metrekarelik alanın satın alınması için gerekli başvuruların yapıldığını, Ticaret Sicil başta olmak üzere oda hizmet birimlerinde dijital arşive geçildiğini ve bunlar gibi birçok faaliyetin gerçekleştiğini belirterek dosya şeklinde üyelerinin masalarına bıraktıklarını kaydetti.

kkk-002.jpg

Kaya DTSO’nun bir yıllık faaliyetlerinin kapsamlı bir sunumunu yaptı. Kaya’nın sunumunda yerel marketlerin tek çatı altında toplanması yönünde bir çaba harcandığını ve ulusal zincir marketlere karşı bölgede güçlü bir yerel marka çıkarılmasının önemine vurgu yaptı. Kaya , sunumunda Kadın Meclisi, Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu, Tekstil OSB, Lojistik Köy, Tarıma Dayalı Besi OSB, Tekonkent, Fuar Kongre Merkezi, Fuarcılık şirketi, Sur’un yeniden yapılandırılması, Keçiburcu’nun işlevlendirilmesi, Kamu üniversite sanayi işbirliği ve Turizm platformu projelerinde gelinen aşamaları ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

s.jpeg

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, kurulun amaçlarına ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Koç, şunları söyledi: “Türkiye Odalar Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadının üretici zekasını ortaya koyarak neler başaracağını kanıtlayacağımızdan eminiz.Kadınlar çalışmak, üretmek için çok istekli. Önemli olan doğru yolu çizip üretmeleri için fırsatlar yaratmaktır. Üreten kadının teknolojinin ve dijital dünyanın içinde yer almasını sağlamak bizim işimiz ve ödevlerimizin başında gelmektedir.Anadolu'dan yükselen yıldızlar akımını başlatarak, evdeki kadınlarımıza ulaşıp üretken hale getirmek işimiz olacak. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan Kadınlar, bir ülkede medeniyetin ilerlemesine katkı sağlayan en önemli güçtür. Şüphesiz toplumların gelişimi kadına verilen değerle ölçülür. Bu kapsamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, demokratik gelişmişlik, sürdürülebilir büyüme ile kalkınmanın vazgeçilmezi haline gelebilir. Kadınlarımızın yeteneğine, katkısına ve kucaklayıcı tavrına en çok ihtiyaç duyduğumuz alan kuşkusuz iş dünyasıdır. İş dünyasında kadınların sevgisine, gayretine ve vazgeçilmezliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç vardır.Bizler inanıyoruz ki, özgüveni yüksek, cesur kadınlar ile birlikte olmak, yürümek çok keyifli olacak. Biz kadınlar dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz."

sv.jpeg

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Sevim Vural,  şunları söyledi:  “Kadın Meclisi Ticaret Odası meclisi açısından bir seçim vaadi idi. Seçim vaadinizi gerçekleştirdiğiniz için sizleri tebrik ederiz. Başından beri bu fikre sahip çıkıp, destek veren Başkan Mehmet Kaya’ya, yönetim kuruluna ve tüm meclise teşekkür ederiz. Kadın Meclisi, meclis üyesi arkadaşlarımız açısından kadının emeği ve istihdamını güçlendirme, görünür kılma, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik yapılmış çalışmaların ürünüdür. Bu anlamda kadın meclisi fikrinin ortaya çıkması, proje aşamasına getirilmesi, olgunlaşması ve sonuçlanması açısından özveri ile emeğini ortaya koyan arkadaşlarımız Nevin İl, Meral Özdemir ve Meryem Özdemir Ok’a teşekkür ederiz. Ticaret Odası Meclisi olarak sizler tarafından kabul edilip onaylanan tüzüğümüz meclisimiz ve Ticaret Odası Meclisi arasında iş ortaklığı sözleşmesi hükmündedir. Amacımız; kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların DTSO bünyesinde daha aktif katılımını teşvik etmek, DTSO faaliyetlerinden etkin şekilde yararlanmasını ve karar organlarında kadın erkek birlikte çalışmayı sağlamaktır. Bu bağlamda birincil hedefimiz; kadınların DTSO bünyesinde temsil düzeyinin geliştirilmesi, aktif katılımının sağlanması ve kadın girişimci sayısının artmasını sağlamak olacaktır. Çalışmalarımız ekonomik alanda emek veren kadınların emeğini görünür kılıp güçlendirmenin yanı sıra karar alma mekanizmalarına katılımını destekleme eksenli olacaktır.”

“Her alanda kadın erkek fırsat eşitliğine ulaşacağız”

Kadınların yönetim kademelerinde ve çalışma yaşamının tümünde erkeklerle aynı fırsatlara sahip olmasının altını çizen Vural, şöyle konuştu: “Eğitim programları, koçluk mentörlük gibi desteklerin yanı sıra sosyal alanda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya katkı sunacağız. Kadın girişimciliği ve istihdamına yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde her alanda kadın erkek fırsat eşitliğine ulaşacağız. Bu bağlamda verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederiz. Yeni başlayan yol arkadaşlığımız hepimize hayırlı olsun.”

Yerel sermaye güç birliği yapmalı

whatsapp-image-2019-05-30-at-1.39.31-pm.jpg

Daha sonra söz alan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, DTSO’nun tüm organları ile demokratik ve katılımcı bir şekilde faaliyet gösterdiklerini, meslek komiteleri, girişimci kurulları, kadın meclisi yapısı ile vaatlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını aktardı. Geçen bir yıllık süre içinde yapılan özverili çalışmalar sonucunda bugün önemli sonuçlar üretildiğini aktardı. Dünyada ve Türkiye’de artan ekonomik sorunlara da değinen Birtane, yaşadığımız ekonomik sorunların aşılması için yerelde iş insanlarının bir araya gelerek sermayelerini birleştirmeleri ve güç birliği kurmaları gerektiğini belirtti. Birtane, DTSO olarak farklı sektörlerde güç birliği şirketlerinin kurulması ile ilgili çalışma yaptıklarını, güç birliği şirketlerinin ekonomik sorunların çözümünde önemli bir model olduğunu ifade etti. Birtane, komiteler, komisyonlar, kadın meclisi, genç ve kadın girişimciler kurulu ve yüksek istişare kurulu gibi yapılara katılarak destek sunan tüm iş insanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 Kaya'nın, açıklamalarından sonra DTSO yönetim kurulu meclisi meslek komiteleri, kadın girişimciler kurulu, genç girişimciler kurulu ve yüksek istişare kurulundan oluşan 300 iş insanı ve DTSO çalışanlarıyla iftar açtı.

k6.jpeg

Toplantının, iftar yemeğinden sonra oda üyeleriyle birlikte soru cevap bölümü ise katılımcıların çoğunluğunun programdan ayrılması nedeni ile iptal edildi.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.