DTSO, Diyarbakır adına Van fuarında

DTSO, Diyarbakır adına Van fuarında
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 81 ilden yöresel lezzetlerin yer aldığı Van Mutfak ve Gurme Fuarında yerini alarak Diyarbakır’ı temsil etti. Fuara DTSO ekibi ile birlikte Başkan Mehmet Kaya’da katıldı.

TİGRİS HABER - Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme gibi ürün gruplarının yer aldığı fuarda, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da, Diyarbakır’a özgü Yemeklerden Nardan Aşı yemeğini ziyaretçilere ikram etti.

dtso-van-fuari-3.jpegVan Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar ile ilgili açıklamada bulunan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, fuarın gastronomi turizminin gelişiminde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, “Özellikle turizmin çeşitlendirildiği günümüzde, Diyarbakır’ın birçok destinasyon, turizmdeki payını artırmak ve gelen turist profilini çeşitlendirmek için kenti tanıtıyoruz” dedi.

dtso-van-fuari-4.jpeg

Diyarbakır ve bölgeye özgü ürünleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmaya devam edeceklerine değinen DTSO Başkanı Kaya, yemek kültürü, yemek bilimi ve mutfak alışkanlıkları açısından gastronomi turizmin önemli bir destinasyonu haline gelmeye başladığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.