DTSO Kadın Meclisinden 25 Kasım açıklaması: Şiddetsiz bir dünya istiyoruz

DTSO Kadın Meclisinden 25 Kasım açıklaması:  Şiddetsiz bir dünya istiyoruz
DTSO Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Kamuoyunu ve tüm kurumlarımızı da şiddetsiz bir dünya için el ele vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz” denildi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisinin yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“1960 yılında diktatörlüğe karşı hak mücadelesi veren Mirabel Kardeşler vahşice katledildiler. Üç kız kardeşin şiddet ve tecavüzle ellerinden alınan yaşam hakkı yıllar sonra Birleşmiş Milletler gündemine alındı. BM 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu yüzden her 25 Kasım Mirabel Kardeşler’in yalnız olmadıklarını haykırdığımız ve her günü şiddete karşı mücadeleyle geçireceğimizin vesilesi olmuştur.”

‘Şiddetsiz bir dünya için el ele verelim’ denilen açıklama şöyle devam etti;

“Bugünde kadınlar evde, sokakta, savaşta, iş yaşamında, kısacası her yerde şiddete maruz kalmaktadır. Bu durum yalnızca şiddete uğrayanı değil, şiddet görenin başta çocuklarını ve yakınlarını etkilediği gibi toplumsal yaşamı da etkilemektedir. Kadınların yaşamını belirleyen ve hayatın merkezini oluşturanen önemli şiddet biçimlerinden biri de ekonomik şiddettir. Çünkü, erkek kendine bağımlı gördüğü kadını bunu kullanarak şiddet uygulamakta, ya da ekonomik olarak daha iyi bir noktada olan kadına yine şiddet uygulayarak kendi hegemonyasınıoluşturmaktadır. Ekonomik şiddet bağımlı olmanın yarattığı etkiler dışında, kadın istihdamının sınırlı olması ya da çalıştırılmaması, iş hayatında baskılanması ve mobinge uğraması, eşit işe eşit ücret verilmemesi gibi nedenlerle yoksullaşmayı getirmektedir. Bu durum fiziksel ve diğer şiddet türlerini körükleyerek artışına sebep olmaktadır. Tüm bu fırsat eşitsizlikleriyle karşı karşıya kalan kadın toplumun temel yapı taşıyken gerisinde kalmaktadır. DTSO Kadın Meclisi olarak bizler öncelikle ekonomik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi sürdüreceğiz. Kamuoyunu ve tüm kurumlarımızı da şiddetsiz bir dünya için el ele vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.