DTSO Meclisi, sağduyu çağrısı yaptı

DTSO Meclisi, sağduyu çağrısı yaptı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısına Bismil ilçesinde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan, 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay damga vurdu. DTSO meclisi, diyalog, uzlaşı ve sağduyu çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - DTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, DTSO’nun daha önceki yıllarda da kamuoyunu dikkatini çekmeye çalıştığı bu tarz olaylara zemin oluşturan nedenler detaylıca ele alındı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu görüşlere yer verildi;

“Tarım arazilerinde yapılan toplulaştırma işleminde yapılan yanlışlıklar, hazine arazileri ile ilgili hukuk süreçlerinin yıllarca sürmesi ve genel manada hukuksal süreçlerin ağır işlemesi bu tarz olayların yaşanmasının başlıca nedenlerindendir. Bunun yanı sıra bireysel silahlanmanın artması, genel manada toplumun uzlaşı ve barış ikliminden uzaklaşması maalesef anlaşmazlıkların bu şekilde sonuçlanmasına yol açmaktadır.

Bölgemizde ve ilimizde yaşanan bu tarz olaylarının önüne geçmek için hukuksal süreçler hızlıca neticelendirilmeli, toplulaştırmadan kaynaklanan sorunlar doğru bir şekilde tespit edilip çözüme kavuşturulmalıdır. Kent Sivil Toplum Örgütleri, kanaat önderleri (RuSipî) ve kentte yaşayan her vatandaş husumete sebebiyet verecek meselelerde daha fazla duyarlı olmalı, toplumsal barışın devamı için elinden geleni yapmalıdır. DTSO Meclisi olarak, Sivil Toplum Örgütlerimiz, kanaat önderlerimiz (RuSipî) ile birlikte vatandaşlarımız bu tür sorunların çözümünde uzlaşma heyetinin kurulmasının zorunluluğu olduğunu gözlemlemekteyiz. Bismil’deki olayda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Olayın taraflarını sükûnetve sağduyuya davet ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum