DTSO ve DTB Besi OSB’deki işletmeleri ziyaret etti

DTSO ve DTB Besi OSB’deki işletmeleri ziyaret etti
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi (DTİOSB)’yi ziyaret ederek burada işletmelerin sorunlarını dinlediler.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya,  DTB Başkanı Engin Yeşil, TDİOSB Başkanı Resül Gündoğan, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, TDİOSB Müteşebbis Heyeti ile Oda/Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek buradaki işletmelerin sorunlarını ve çözüm önerileri hakkında görüştüler.

KAYA ÖNEMLİ MESAFE ALDIK

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, Besi OSB sivil Toplumun hayata geçirdiği en önemli projelerden birinin olduğunu söyledi. Besi OSB’nin ilk zamanlarında yapılan bazı yanlış uygulamaların gecikmelere sebep olduğunu dile getiren Kaya, “ Burayı Borsamız ile birlikte yakından takip ediyoruz ve önemli bir mesafe aldık. Buradaki yapıyı biraz daha güçlendirip sorunları doğru tespit edersek, Besi OSB Diyarbakır için önemli bir merkez olur. Hayvancılık sektörü Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biridir. Bu tür tesislerimizle bundan sonra sürekli hale getireceğimiz toplantılar yapacağız. Bu toplantılar aynı zamanda birçok sanayi kuruluşu içinde geçerlidir. Bu toplantılarda BESİ OSB’deki işletmelerin yaşadığı sorunları, gerek yerel yönetimlerle gerekse de Kamu ile yapacağımız toplantılarda dile getirip çözüm bulmaya çalışacağız. Borsamızla ile birlikte buranın yönetimsel yapısının kamu ağırlıklı olmasıyla ilgili bir çalışmayı devam ettiriyoruz. Kamusal ve yerel yönetim desteği almak için çalışıyoruz. YİKOB ve Belediyenin de buraya ortak olmasıyla birlikte özellikle hizmet ve ulaşım anlamında önemli bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

ticaret-odasi-(4).jpeg

YEŞİL BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

DTB Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise 15 Bin büyükbaş besi hayvan kapasiteli Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB)’inde Besiciliğin modern yöntemlerle yapılarak hayvansal üründe verimliliğin arttırıldığını, Bölge ve Ülke ekonomisine katkı sağlandığı belirtildi. Ülkemizde yapımı devam eden altı TDİOSB içerisinde Diyarbakır’ın örnek olduğunu söyleyerek’’ Bu sektörde faaliyet gösteren kişi ve firmaların burada sağlıklı bir çalışma alanına kavuşturulması, Besicilik alanında sağlanacak yeni iş olanakları ile şehrin ve bölgenin istihdamının arttırılması için hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.

BAKAN EKER’E TEŞEKKÜR

DTSO ve DTB Yönetimi, Besi OSB’nin kurulmasında ve bölge tarım ve hayvancılığın gelişmesinde her zaman desteklerini esirgemeyen dönemin Tarım Bakanı M.Mehdi Eker’e teşekkür etti.

KAPASİTEMİZİ AŞACAĞIZ

TDİOSB Başkanı Resül Gündoğan ise, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinde 55 işletmenin faal durumda olduğunu anlatarak,’’83 Parselin bulunduğu 15 Bin Büyük Baş hayvan kapasiteli Besi Organize Sanayi Bölgemizde 55 işletmemiz faal durumdadır.3 işletmemiz ise inşaat halindedir. Geri kalan 22 işletmemiz ise proje aşamasındadır. Bu projelerimiz tamamlandığı zaman kapasitemizin üstüne çıkacağız.16 Bin büyükbaş besi kapasitesine ulaşacağız. Besi Organize Sanayi Bölgemizde faaliyete geçen 5 MWH Atık bertaraf tesisi (Biogaz) bölgemize hizmet sunmaktadır. Şuanda direk 600 dolaylı yollardan 1500 insanımıza iş alanı sağlanmaktadır” dedi.

ticaret-odasi-(2).jpeg

Yapılan konuşmaların ardından TDİOSB’yi ziyaret eden Borsa ve Oda heyeti, Avrupa standartlarına uygun yapımı devam eden Beymir Modern Et Entegre Tesisini ziyaret etti. Ziyarette Beymir Et Entegre A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yargı tesis hakkında heyete bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.