DTSO'dan pandemi döneminde Amed Şehir Tiyatrosuna destek

DTSO'dan pandemi döneminde Amed Şehir Tiyatrosuna destek
Amed Şehir Tiyatrosu pandemi nedeni ile ara verdiği tiyatro gösterilerine “Hema Hema Jin Elizabeth” oyunu ile yeniden başladı.

TİGRİS HABER-  Amed Şehir Tiyatrosu tarafından İtalyan yazar Dario Fo’nun “Neredeyse Kadın: Elizabeth” adlı eserinin Kürtçe sergilendiği “Hema Hema Jin Elizabeth” adlı oyunu, DTSO Meclisi, DTSO Kadın Meclisi, DİSAD ve GÜNTİAD’a özel gösterimi yapıldı. Berfin Emektar’ın yönetmenliğini yaptığı oyun koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sergilendi. 

Tiyatro oyunun ardından DTSO Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Pandemi  nedeniyle tiyatro gibi kültür sanat faaliyetlerinin ve bunları icra eden sanatçıların etkilendikleri bu zor dönemde, hem destek olmak hem de tiyatro alanında salt Diyarbakır değil Türkiye genelinde tanınan ve önemli çalışmalara imza atmış Kürtçe tiyatro oyunları sergileyenlere Oda olarak destek vermek istedikleri belirtildi. Yerelde kültür sanat alanında çok dilli çok kültürlü dokudan beslenerek faaliyet gösteren yerel girişimlerin desteklenmesinin kent kültürünün korunması ve sürdürülmesi açısından da oldukça önemli olduğu da kaydedildi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  tiyatro oyununun ardından oyunculara çiçek takdim ederek tebrik etti.

Yönetmenliğini Berfin Emektar, Yardımcı Yönetmenliğini ise Şilan Alagöz’ün yaptığı “Hema Hema Jin Elizabeth” oyununda, Avşin Adıgüzel, Rezan Kaya, Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Şenay Özbey ve Özkan Şeker alıyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.