DUDAK ÜSTÜ KARARMALAR İÇİN MASKELER

DUDAK ÜSTÜ KARARMALAR İÇİN MASKELER
 Özel Haber
Evde uygulayabileceğiniz bazı uygulamalarla bu kararmalardan kurtulabilirsiniz. İşte dudak üstü kararması veya cilt renginde oluşan değişiklikler için evde uygulayabileceğiniz çözümler

TİGRİS HABER - Dudak üstü kararması veya cilt renginde oluşan değişiklikler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bunlar arasında hormonal değişiklikler, güneş yanığı, sıcak ağda, akne veya egzama gibi cilt hastalıkları ve bazı ilaçların yan etkileri yer alır.

İşte dudak üstü kararması veya cilt renginde oluşan değişiklikler için evde uygulayabileceğiniz çözümler:

  • Limon suyu: Limon suyu, cilt rengini açmaya yardımcı olan doğal bir asittir. Bir adet limonun suyunu sıkın ve pamuklu bir bez yardımıyla dudak üstü veya cilt renginde kararmış bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi günde iki kez uygulayabilirsiniz.
  • Yoğurt: Yoğurt, ciltteki ölü deri hücrelerini temizlemeye ve cilt rengini eşitlemeye yardımcı olan doğal bir besindir. Bir yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı bal karıştırın. Bu karışımı dudak üstü veya cilt renginde kararmış bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.
  • Avokado: Avokado, cilt için besleyici ve nemlendirici özelliklere sahip bir meyvedir. Bir yemek kaşığı avokado püresini dudak üstü veya cilt renginde kararmış bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
  • Domates suyu: Domates suyu, cilt rengini açmaya yardımcı olan likopen adı verilen bir antioksidan içerir. Bir adet domatesin suyunu sıkın ve pamukla veya pamuklu bir bez yardımıyla dudak üstü veya cilt renginde kararmış bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi her gün uygulayabilirsiniz.

Bu çözümleri uygulamadan önce, cildinizde herhangi bir alerjik reaksiyon olup olmadığını kontrol etmek için küçük bir alanda test etmeniz önemli. Ayrıca bu çözümlerin uzun süreli kullanımının ciltte tahrişe neden olabileceğini unutmayın. On beş gün uygulamaları yaptıktan sonra bir hafta ara verin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.