DÜ’de deprem çalıştayı

DÜ’de deprem çalıştayı
Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde mühendislik fakültesi ve birçok kurumun işbirliğiyle Maraş merkezli depremlerde “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı çalıştay düzenlendi.

TİGRİS HABER - 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki oturumda gerçekleşen çalıştayda “Saha gözlemleri ve Kahramanmaraş depremleri”, “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?” adlı konular ele alındı.

Çalıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Oda Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz, Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un açılış konuşmaları ile başladı.

Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan İrfanoğlu, IYTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yaptı, saha gözlemlerini aktardı.

Bilim insanları, Diyarbakır’ın ve ülkenin genel deprem haritasını paylaştı, olası depremlerle ilgili bilgi verdi, binaların güçlendirilmesi konusunda veri paylaştı. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.