Dünya Sağlık Örgütü: Kovid-19 aşısı hiç bulunmayabilir

Dünya Sağlık Örgütü: Kovid-19 aşısı hiç bulunmayabilir
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Ghebreyesus, “Aşının bulunmasını umuyoruz. Ancak sorunu çözecek ‘sihirli değnek’ şu anda yok, belki de hiçbir zaman olmayacak” dedi.

GRİS HABER - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 aşısı için umut olduğunu ancak hiçbir zaman bulunamama olasılığı da bulunduğunu açıkladı.

Ghebreyesus, “Aşı çalışmalarında faz 3’e geçen birçok aşı var. İnsanların enfekte olmasını önleyecek birden fazla aşının bulunmasını umuyoruz. Ancak sorunu çözecek ‘sihirli değnek’ [silver bullet] şu anda yok, belki de hiçbir zaman olmayacak” dedi.

Bu sebeple de sosyal mesafe, maske, el yıkama gibi tüm önlemlerin devam ettirilmesini istedi.

Dünyada 18 milyon Kovid-19 tanılı insan var. 700 bine yakın kişi de hayatını kaybetti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Kovid-19’a karşı Türkiye’nin de aralarında olduğu 10’dan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 pandemisiyle ilgili so açıklamasına göre, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 19 artarak toplam 5 bin 747 oldu. Toplam vaka sayısı da 233 bin 851.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Bayram kutlamalarında, tatil yerlerinde, salgın faktörü ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı. Daha önce, bazı illerle sınırlı olan vaka artışlarının önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılmasından endişe duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.