Dünyanın gözü bu görüşmede: Uzay üssünden mesaj verdiler!

Dünyanın gözü bu görüşmede: Uzay üssünden mesaj verdiler!
Batı dünyasını Ukrayna savaşına verebileceği askeri destek nedeniyle kaygılandıran Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı. Kuzey Kore görüşme sırasında iki balistik füze fırlattı.

TİGRİS HABER - İki liderin ilk kareleri dikkat çekici şekilde Vostoçni Uzay Üssü'de çekildi. Dünya kamuoyu bu ziyaretin temel amacının Ukrayna savaşında kullanılacak silahların alımı olduğu konusundaki haberlerle çalkalanırken, Beyaz Saray uyarılarda bulunmuştu.

Bugünkü görüşme sırasında gazetecinin Putin'e "Silah temini konusunda görüşme yapacak mısınız?" şeklindeki sorusuna Rus Başkan "Tüm konuları ele alacağız" cevabını verdi.

Bu arada Putin, Kuzey Kore'nin uydu üretimine yardım etme taahhüdünde bulunurken, görüşme öncesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a yönetilen benzer bir soru o da tüm konuları ele alacağız gibi benzer bir yanıt vermişti.

Görüşme sırasında Kuzey Kore'nin iki balistik füze fırlatması dikkat çekti. Bununla ilgili olarak Peskov, "Ülkelerimiz, kamuoyuna açıklanmaması gereken hassas alanlarda iş birliği içinde." şeklinde bir yanıt vererek, Kuzey Kore ile yapılacak bir silah anlaşmasını doğrulamış oldu.

Öte yandan kimi uzmanlar Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta kullanacağı Kuzey Kore'den alınacak silahların sahada büyük bir etki yaratmayacağını belirtiyor.

İki lider en son olarak 2019 yılında Rusya'nın Vladivostok şehrinde bir araya gelmişlerdi. Bu yeni buluşma, dört yıl aradan sonra gerçekleşen ikinci görüşme olarak önemli görülüyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.