EBA var, internet yok!

EBA var, internet yok!
Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Yeşilvadi Mahallesinde beş aydan fazla bir süredir internet çekmiyor. Okulların açılmasıyla beraber uzaktan eğitime geçilen sistemde, internete erişemeyen öğrenciler mağdur. Öğrenciler, yakınlarının telefonları üzerinden EBA’ya bağlanıyor.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER- Okulların açılmasıyla birlikte derslerin uzaktan ve internet üzerinden yapılması internete erişemeyen birçok öğrenciyi mağdur etti. Şebekenin ve internetin çekmediği yerlerden biri de Diyarbakır Merkez Sur ilçesine bağlı Yeşilvadi köyü.  6 ay önce yaşanan sel felaketinden dolayı, şebekede yaşanan sorun köyde özellikle öğrenciler mağdur oldu. Söz konusu durumu, ilgili birimlere bildirdiklerini belirten vatandaşlar sorunun hala çözülmediğini ifade etti.

‘Öğrencilerimiz mağdur’

İnternetin çekmemesinden kaynaklı öğrencilerin mağdur olduğunu kaydeden Feyat Akboğa: “Sur’a bağlı Yeşilvadi köyünde yaklaşık 5 aydan beri yüzlerce Türk Telekom abonesi var ama internet erişimi yok. Defalarca müşteri hizmetlerini aradık, müdürlüğe gittik ama sonuç alamadık, öğrencilerimiz mağdur.” şeklinde konuştu.

Tüm mahalle cep telefonundan EBA’ya bağlanıyor

Kenti telefonları üzerinden EBA’ya bağlandıklarını belirten Akboğla, “Bu durum çözülmezse ve böyle giderse internete para yetiştiremeyeceğiz. Şuan tüm mahalle kendi cep telefonlarından EBA’ya bağlanıyor. Bizi mağdur eden Türk Telekom faturalarımızı ödesin. Umarım kısa sürede bu sorun çözülür. Yoksa internete para yetiştiremeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.