Eğil" Diyarbakır'ın "incisi" oluyor

Eğil" Diyarbakır'ın "incisi" oluyor
Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, belediye tarafından hayata geçirilen projelerle modern bir görünüme kavuşuyor. İlçe girişindeki duvarlara Alaçatı kültür taşı" döşenirken, 578 yapının tamamı beyaza boyanıyor

TİGRİS HABER - Eğil Belediye Başkan Yardımcısı Engin Demirel: "Eğil'i bir turizm kompleksi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. İlçemizde yıllık yaklaşık 400 bin turist potansiyeli var. Yaptığımız çalışmalarla hedefimiz bunu yıllık 1 milyon turiste çıkarmak"

1.jpg

Eğil Belediyesi, kent merkezine 52 kilometre mesafede bulunan, geçmişte birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ilçenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla harekete geçti. Hazırlanan projeler kapsamında ilçe girişindeki duvarlara "Alaçatı kültür taşı" döşenirken, 578 yapının tamamı beyaza boyanıyor. Belediyenin turizm potansiyeli yüksek ilçede baraj kıyısında restoran ve butik oteller açmak için hazırladığı projeler de ihale aşamasında.

 "Eğil'i Diyarbakır'ın 'beyaz incisi' yapacağız"

Eğil Belediye Başkan Yardımcısı Engin Demirel, AA muhabirine, ilçenin binlerce yıllık tarihe sahip olduğunu belirterek, Diyarbakır'ı ziyaret eden vatandaşların Eğil'e uğramadan dönmediğini söyledi. İlçede misafir ettikleri yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini ifade eden Demirel, bu kapsamda hazırladıkları projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirtti.

2.jpg

Demirel, projelerinden en önemlisinin ilçedeki yapıların aynı renge boyanması olduğuna işaret ederek, "Belediye meclisi olarak aldığımız kararla ilçedeki yapıları tek renge boyamak için çalışmalara başladık. Önceden ilçemizin tarihi dokusuna yakışmayacak kötü görüntü vardı. Evlerin çoğunun sıvası yoktu, boyasızdı ve farklı renklerdeydi. Yaptığımız çalışmalarla bunları tek renge dönüştürdük." dedi.

Çalışmaların sürdüğünü dile getiren Demirel, proje ile ilçedeki 578 yapının beyaza boyanacağını aktardı. Demirel, "Eğil'i görsel zenginlik başta olmak üzere her yönden iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz. Boyama çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. En büyük amacımız Eğil'i Diyarbakır'ın 'incisi' haline getirmek. Buranın gelen herkesin hafızalarında yer edinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum