Eğil leader ile birleşmeye yerelde güçlenmeye hazırlanıyor

Eğil leader ile birleşmeye yerelde güçlenmeye hazırlanıyor
Türkiye' de Diyarbakır'ında içinde yer aldığı 12 ilde uygulanan AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD II programı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen ''Yerel Kalkınma Stratejilerinin Hazırlanmasına Teknik Destek Projesi'' Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde hayata geçiriliyor.

Tigris Haber - Nebiler Vadisi Yerel Eylem Grubu Derneği üyesi ve aynı zamanda bu çalışmada proje hazırlama uzmanı olarak görev yapan Senem Demirbaş, 2016 yılında Eğil ilçe merkezinde OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Bozanbey süt işletmesinin sahibi Mustafa Fidan'ın başkanlığında Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) çalışmasının faaliyetlerini desteklemek ve devamlılığını sağlamak amacıyla Nebiler Vadisi Yerel Eylem Grubu (NEVA YEG) derneğinin kurulduğu bilgisini verdi.

egil-(2).jpg

Geçtiğimiz yılın kasım ayı başında Eğil İlçesi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından katılımcılara Leader projesinin tanıtım videosu izletildi. Daha sonrasında dernek başkanı Mustafa Fidan'ın açılış konuşmasının ardından proje hazırlama uzmanları Senem Demirbaş ve Mansur Meçin slaytlar eşliğinde katılımcılara Leader projesi hakkında hazırladıkları sunumlarını yaptılar. Ardından dernek başkan yardımcısı v Eğil ilçe Tarım Müdürü Necip Suat Demirbaş muhtar ve çiftçilerden gelen soruları cevaplandırdı.

  Proje Hazırlama Uzmanı Senem Demirbaş, toplantıya kamu, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, çiftçiler, kadınlar ve gençlerden yoğun bir katılımın olduğunu ve Eğil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kürşad Atak başta olmak üzere, Eğil İlçe Tarım Müdürü Necip Suat Demirbaş ile Diyarbakır ve Eğil ilçesinde görev yapan kamu yöneticileri ve çalışanlarından yoğun destek gördüklerini belirtti. Açılış toplantısının hemen ardından Eğil ilçe merkezi ve köylerinde odak, alt grup ve öncelik belirleme toplantılarıyla beraber her kesimden vatandaşla yüz yüze görüşmelerin yapılacağı bilgisini verirken, 2019 yılında da toplantılarının devam edeceği ve bu projenin Eğil ilçesinde 2023 yılına kadar faaliyet göstereceği bilgisini de ekledi.

YKS açılış toplantısı Ankara' da yapıldı

  Avrupa Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığının birlikte yürüttükleri ''Yerel Kalkınma Stratejilerinin Hazırlanmasına Teknik Destek Projesi'' açılış toplantısı geçtiğimiz yıl Ekim ayı ortalarında Ankara Plaza Hotelde gerçekleştirildi.

ankara.jpg

 Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu Proje Yönetim Koordinatörü Mecit Ender Kaya yaptı.

Daha sonrasında Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Adak, AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığından Leader Uzmanı Seher Taru ve Uzman Şenay Sevengör, Ali Fuat Ceylan, Mehmet Ak, Takım Lideri Orhan Polat, Gopa Danışmalıktan Proje Koordinatörü Onur Balkır birer konuşma yaparak LEADER projesi hakkında bilgi verdiler.

  Açılış toplantısına Eğil’den, Nebiler Vadisi Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Suat Demirbaş, dernek denetim kurulu üyesi ve yerel eylem grubu (YEG) Uzmanı Senem Demirbaş ve YEG Uzmanı Mansur Meçin katıldı.

  Açılış toplantısının hemen ardından 3 gün süreyle 12 ilden katılan 50 YEG Uzmanına Leader, Ipard, Yeg yapısı ve Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS)  hazırlama metotları konu başlıkları altında eğitimler verildi. Yeg Uzmanlarına katılımcı sertifikalarını Tarım ve Orman Bakanlığı ile TKDK personelleri takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.