Eğil'i turizmin başkenti yapacağız

Eğil'i turizmin başkenti yapacağız
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerdeki aday kulisleri de hızla devam ediyor.

Ali VURANEL/ÖZEL

Eğil'de AK Parti aday adayları arasında en güçlü isimlerden biri olan Diyarbakır Organize Sanayi Başkan Vekili ve İş adamı Mustafa Fidan, ilçenin kalkınması için projelerini gazetemiz Tigris'e anlattı.

2003 yılından itibaren aktif siyasetin içinde olan, 2004-2006'da AK Parti Gençlik Kolları'nda yöneticilik, 2014-2016 tarihlerinde de Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı yapan Fidan, "Gönül bağımız var, davaya inandığımız ve Eğil’i hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koymaya karar verdik" dedi.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'nde AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan iş adamı Mustafa Fidan, tarihi ilçenin barındırdığı turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmediğini söyledi. Fidan, "Eğil'i turizmin başkenti yapacağız" dedi.

mustafa-fidan-(2)-k.jpg

Eğil'de bin başlık çiftlik yatırımı yaparak, Eğil ilçesinde yatırımlarına öncelik veren Mustafa Fidan, aday olma sürecini, ilçeye dair değerlendirmesini ve projelerini şöyle anlattı:

"Bir yerde görev almasak, makam, mevki sahibi olmasak bile ilçemizin sorunlarını hemşerilerimizin aktardığı bilgiler doğrultusunda ilgili birimlere iletmeye ve çözüm bulmaya çalıştım. Bu, yıllardan beri böyle gelişti. Şimdi önümüzde bir seçim var ve doğrudan çözüm bulmak ve ilçemizi hak ettiği yere getirmek için aday adaylığı müracaatımı yaptım. İlçemiz, tarihi geçmişi, bulunduğu konum ve barındırdığı potansiyel ile hak ettiği yerde değil ne yazık ki. Turistik bir yer ancak turizm adına çok gerideyiz. Örneğin baraj suyu nedeniyle su havzasında yer alan ilçemiz su sporları için çok uygun bir yer ama bu anlamda hiçbir şey yok. Şanlıurfa ili Halfeti ilçesi mesela turizmde çok iyi konumda ancak Eğil'in tarihsel geçmişi Halfeti'den daha eski. Asur Kralı'nın mezarı Eğil'de; peygamberlerimizin kabirleri Eğil'de. Binlerce yıl öncesine ait kalemiz var ama bakımsızlıktan virane durumda. Bunları onarıp ivedi bir şekilde turizme açmak gerekir."

İlçemizde ciddi istihdam sorunu var

Başta genç nüfusumuz olmakla birlikte ilçemizde ciddi istihdam sorunu var. Bunun önüne geçmek için istihdam alanları açacağız. Bu kapsamda öncelikle 3 ve 4'ncü etapları Eğil İlçesi sınırları içerisinde yer alan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin ciddi avantajlar sağlayabileceğini dikkat çeken ve aynı zamanda Diyarbakır OSB'de Başkanvekili olan Mustafa Fidan, "Organize sanayiyi daha da geliştirip insanlarımıza bir istihdam olanağı oluşturulabiliriz”. Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan biri de tarihi ilçemizi inanç ve kültürel turizme açmaktır. Barajın iki yakasına teleferik projemiz var. Biz göreve geldiğimizde ekip olarak geleceğiz ve bunu koordineli olarak yapıp köy köy dolaşacağız. Sosyal hizmet açısından da vatandaşımızın her türlü sorununu gidereceğiz" diye konuştu.

mustafa-fidan-(4).jpg

Gençler ve Kadınlar

Fidan, Diyarbakır ve bölgede özelikle istihdam konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşayan gençler ve kadınlara yönelik de önemli projelerinin olduğunu belirterek, “Gençler ve kadınlar bu bölgenin en çok ayrımcılığa maruz kalan ve istihdam dışı kalan kesimler içinde yer alıyor. Biz seçildiğimiz taktirde gençlere ve kadınlara yönelik özel bir istihdam programı oluşturacağız. Gençler bizim geleceğimizdir, Onlar olmadan biz de var olamayız. Sadece gençler de değil. Yaşlı kesimlere yönelik de çalışmalarımız olacak. Yaşlıların rahat nefes alacağı, bütün hakları için yanlarında olacağımızı bilmeleri gerekiyor.

Tarım ve Hayvancılık

Eğil, tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir merkez haline getirilebilir. Ancak daha önce bu konularda çok fazla hassas davranılmamış. Biz bölgemizde tarım ve hayvancılığı şaha kaldıracağız. Sadece Diyarbakır’a değil bölgenin diğer kentlerine de örnek bir tarım ve hayvancılık politikamız olacak. Bunun içinde badem ve üzüm yetiştiriciliği ve işlenmesi önemli bir yer alıyor. Hiç kimse merak etmesin biz Eğil’deki çiftçinin en yakın dostu olacağız. Çünkü bizim bildiğimiz ve içinde olduğumuz bir alandır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum