Eğitim Sen: Diyarbakır'da eğitimin durumu içler acısı

Eğitim Sen: Diyarbakır'da eğitimin durumu içler acısı
DİYARBAKIR - Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, hükümet ve devlet yetkililerinin açıklamalarının aksine Diyarbakır'da eğitim ve öğretim durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, eğitim ve öğretimde meydana gelen aksaklıklar ile ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. AKP'nin hazırladığı anti demokratik sermaye ve savaş bütçesinin TBMM'de bugünlerde görüşüldüğüne dikkat çeken Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Örgütlenme Sekreteri Nihat Kıratlı, Başbakan tarafından yapılan açıklamalarda ülkenin durumunun tozpembe olarak yansıtıldığını belirterek, oysa sadece Diyarbakır'da okulların ısınma sorunlarına bakıldığında durumun böyle olmadığının görüldüğünü dile getirdi. 

Kıratlı, "Diyarbakır'da eğitim ve öğretim durumu içler acısı. Okulların ve dersliklerin fiziki durumundan tutun donanımına kadar her şeyde sorun yaşanıyor. Yaz dönemlerinde yapılması gereken işlerin eğitim ve öğretim döneminde yapılması kaos ortamları oluşturuyor. Planlamanın zamanında yapılmaması nedeniyle doğalgaz sorunu yaşayan okulların var olması eğitim ve öğretimin durumunu gözler önüne sermektedir. Elektrik kesintilerinde sorunlara eklenince eğitim ve öğretim iyice felç olmaktadır. Sadece savaşa ayrılan kaynaklarla okulların ekonomik sorunları çözülmesi mümkünken kaynak yokluğundan söz etmek inandırıcı olmayacaktır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.